A Dél-alföldi Közlekedési Központ vezérigazgatója, Fekete Antal megtiltotta a cég sofőrjeinek, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a november 13-i párizsi merényletek áldozataival.

Hoffmann Antal, a Dél-alföldi Közlekedési Szakszervezet titkára levélben kérte a vezérigazgatótól, hogy a sofőrök fekete szalagot tűzhessenek a belső visszapillantó tükrökre, ám a vezérigazgató azzal utasította el a kérést, hogy nem támogat

olyan akciót, ami bárkiben is egy általam nem képviselt értékrend alapján rosszallást válthat ki.

A szakszervezeti vezetőt egyébként kitiltották a Dakk Zrt. területéről, mivel elbocsájtották (álláspontja szerint egy hűtlen kezelést szimatoló feljelentése miatt), munkaügyi pere jelenlegi s folyamatban van.

Egy másik indoklás szerint azért kellett őt kitiltani a cég területéről, mert amikor szakszervezeti aktivistákkal beszélt a párizsi áldozatokkal való szolidaritási akcióról, feltartotta a munkavégzésben a Dakk Zrt. munkatársait.

Jelentkezzen, aki érti!

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Tisztelt Vezérigazgató Úr! Fontolja meg: egyáltalán van Önnek értékrendje?! Azt gondolom, hogy az 1-től 10-ig tartó skálán nem lehetne megtalálni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vosztok
@human: Ez igaz. És az is, hogy a faékségen felül még diszkriminatív is lehet. És álszent dolog, amikor az együttérzés politikafüggő.
eszegfu
@Vosztok: 19:57 Nagyon birom, ha valaki olyan hajlithatatlan, mint a kinai hadsereg agyagkatonái és egy csepp humora nincs, na meg az unszimpátiája ugy általában az emberekkel szemben, meg az "isteni" kinyilatkoztatása... "már mondtam"! Akkor továbbra is kivánok minden "felvetésre" kellő reagálást", természetesen személyes érzésedet hagyd figyelmen kivül és nekem többször nem kell elmondanod! Jó éjszakát Tisztelt Embertársam!
keresztapa
Még egyszer Ezt nevezik divat szalagnak mert ez ma értéket képvisel, a sajtóban megjelenthető maszlag hírként! EZ már játék az emberek érzelmeivel, visszaélés a gyásszal, amit összemosnak egyesek a szalaggal, ha van szalag kitűzve, akkor van együttérzés, ha nincs kitűzve akkor nincs! Kificamodott érzésvilág sajtó által diktáltan! Az már nem is érdekes, hogy hogyan szökhetett meg Párizsi terrorista pontosan Párizsból. ??? De Európából? Ez növeli a biztonságérzetet egész Európában? Norvégiában leszedik a kereszteket a befogadó helyen hogy ne sértsék, ne bántsák meg a migránsokat, mintha azok nem tudnák, hogy keresztények fogadják be őket, a keresztényeknek nincs joguk saját jelképükhöz? Viselkedésük nem a menekültekre jellemző, ők uralkodni akarnak, fognak a keresztényeken sajátos törvényeiket követve. Röhejé vált Európa.
Desischado
Szép kis állapotok ha már részvétet sem lehet nyilvánítani!
keresztapa
Szolidaritás, és gyász két külön külön álló emberi tevékenység. Egyik személyes együttérzés kifejezése az elhunytat gyászoló felé. Én mindig részvétet mondok, és eddig még mindig ősszintén mondtam! A szolidaritás a másik valóságos és tényleges erkölcsi erény ; nem holmi érzelem és homályos együttérzés vagy felszínes részvét a sok közeli és távoli szenvedő ember iránt, ellenkezőleg, szilárd és tartós elhatározás a közjóért való fáradozásra, azaz a munkálkodásra külön-külön és együttesen mindenki javáért, mert mindannyian felelősek vagyunk egymásért. A szolidaritás az alapvető társadalmi erények csúcsán helyezkedik el, mert az igazságosság dimenziójában kap helyet, és ez olyan erény, amely kiemelkedő módon irányul a közjóra. A fekete szalag kitűzésével nem fejezhető ki, csak a gyász, ami személyre, személyekre vonatkozik, nem a társadalomra!
kukac50
Hiányzik belőle minden emberséges érzés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.