Négy pályázó van versenyben a Magyar Telekom (MT) tulajdonát képező, áttételesen pedig a Deutsche Telekom (DT) érdekeltségébe tartozó Origo megvásárlásáért, ám a legesélyesebbnek a VS tulajdonosa tűnik – írja a 444.hu.

Az Origo Média Zrt. termékei közé tartozik még a Clickshop webáruház, a Videa videómegosztó, a Freemail levelezőoldal, illetve az Ozone TV és a Life Network tévécsatornák is, így ezeket is értékesítik a portállal együtt.

Korábban éppen azzal magyarázták, hogy a Varga Zoltán tulajdonában lévő Centrál Médiacsoporttal nem sikerült megállapodást kötni, hogy a vevő nem akarta csomagban vinni az Origóhoz tartozó termékeket, ám a 444 szerint valójában arról van szó, hogy a németországi DT-központ egyeztetett a magyar kormánnyal, és a kormány nem járult hozzá a tranzakcióhoz. Szintén a DT érte el, hogy az Origo eladását az Ernst & Young könyvvizsgálócége által lefolytatott kétfordulós pályázaton bonyolítsák.

A piaci pletykák szerint a kormány jóváhagyása továbbra is szükséges a tranzakciókhoz, de kerülnék annak a látszatát, hogy a politika közvetlenül beavatkozik az üzletbe – Habonyék ezért is maradnak ki belőle.

Az áttételesen Matolcsy Györgyhöz köthető, független szellemiségű VS tulajdonosa, New Wave Productions azonban versenyben van a portálért és a többi platformért. A terjeszkedő médiavállalat bevásárlása azért lenne érdekes, mert tavaly az Origótól felállt újságírók jelentős része a vs.hu-ra igazolt át.

Továbbra is feni a fogát az Origóra a Varga Zoltán által vezetett Centrál Médiacsoport (24.hu, nlcafe.hu), bár politikai támogatás továbbra sincs ajánlatuk mögött.

A másik két vásárlójelölt a pornós, LiveJasminos Gattyán György Docler Holding nevű cége (ismerve Gattyán adóügyeit, valószínűleg az ő vásárlása mögött sincs kormányzati támogatás), illetve Spéder Zoltán Central European Media Publishing (CEMP) csoportja. Utóbbi az Index tulajdonosa is, s bár a politikával jó a viszonya, tulajdonszerzése esetén túl nagy befolyásra tehetne szert a médiában.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Nem lehetne ezt a rahedli pénzt inkább valóban szükséges, jól jövedelmező beruházásokra költeni?
A beruházó is jól járna és munkalehetőség is lenne bőven.
Nincs ebben az országban senki, aki tényleg az ország érdekét nézné???
dömdödöm
Ilyen bonyolult ez az egész ? Nem veszek sem portált sem tévékanálist úgy döntöttem .:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.