A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nem használ fővárosban működő taxis vállalkozásokról készített "illegális feketelistát", az ellenőrzés során fokozott figyelemmel jár el a feketén szolgáltató vállalkozásokkal szemben – közölte a BKK szerdán az MTI-vel.

A Magyar Taxisok Szakszervezete (MTSZ) szerdán azt állította, a BKK megtiltja az ügyintézőknek, hogy egyes, pontosan megnevezett vállalkozók autóit szemlére bocsássák. Karsai Katalin, az MTSZ kommunikációs vezetője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a BKK "illegális feketelistája" huszonhét céget, körülbelül ezer munkavállalót érint hátrányosan, és másfél-két hónapja létezik.

A központ ezzel szemben az MTI-nek megküldött reagálásában azt írta, mint közlekedésszervező a minősítést mindig a törvényi előírásoknak és a taxirendeletnek megfelelően végzi, és egyetlen vállalkozás minősítését sem utasította el.

Karsai Katalin tájékoztatóján azt is mondta, hogy a BKK bujkált az egyeztetés elől, legutóbb például "alibiből rossz címre küldött" meghívóval próbálta fedezni magát. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója viszont úgy reagált, megpróbálták felvenni a kapcsolatot a szakszervezettel, de ez nem volt sikeres, majd eljutottak egy képviselőjükhöz, aki azt közölte, hogy nem tud részt venni a megbeszélésen.

Dabóczi Kálmán ezt követően – Tarlós István főpolgármester felkérésére – egy jövő csütörtöki időpontot javasolt az egyeztetésre a taxis szakszervezetnek, amely azt elfogadta.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Most komolyan, ki feltételezte, hogy egy illegális feketelistát bárki magától felismer?
Ha nincs bizonyíték, nincs szemétség?
Istentelen népek!
verum
@verum: - bocsánat, nem felismer, hanem bevall!
volvós
Maffiózók, hiénák mindig is voltak, vannak,és lesznek
ebben a korrupt országban, ahol meg tudják vesztegetni
az Öket " ellenörzö " szerveket, egyéneket...
Keleti pu, Reptér, Szállodák...van az a PÉNZ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.