Hirtelen negyvenszeresére nőtt a megosztások száma azon a blogposzton, amelynek első megosztóit a fideszes Balázs Árpád feljelentése nyomán az ügyészség rabosította.

Balázs Árpád, Siófok korábbi polgármesterének nem tetszett, hogy a helyi ellenzék Facebook-oldala cikket jelentetett meg egy belvárosi lakás eladásáról. Az anonim szerző azt állította, hogy az eladásról szóló önkormányzati jegyzőkönyvek nagyon hiányosak, de így is egyértelmű, hogy feltűnően alacsonyan állapították meg az árat a központi helyen lévő ingatlanért.

A február 10-én publikált írás az „Árpi Lapjairól Kitiltottak Társasága” nevű, kifejezetten Siófok és a helyi Fidesz ügyeivel foglalkozó oldalon jelent meg, és annyira felbőszítette a volt polgármestert, hogy a hatóságokhoz fordult, és – mivel a cikkíró ismeretlen – a cikket megosztók ellen tett becsülete csorbításáért feljelentést.

A történtek idején Balázs Árpád már rég nem volt polgármester, hiszen a 2014. októberi önkormányzati választáson csúnyán megbukott. A húsz évig regnáló fideszes politikus 35, míg a függetlenként induló ellenfele, az egykori rendőrkapitány, Lengyel Róbert 62 százalékot kapott. Balázs még a képviselő-testületbe sem került be.

1600 facebookozót rabosítanak az önérzetes fideszes miatt?

A fonyódi ügyészség az írás 43 megosztójából 17 siófoki polgár ellen indított büntetőeljárást az elmúlt hetekben. Főként a helyi ellenzék, a DK és a szocialisták embereit idézték be, majd rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt rabosították őket.

A facebookozók vegzálásának történetét múlt pénteken írta meg a 444.hu. Azóta felrobbant a megosztásbomba: a februári cikket néhány nap alatt több mint 1600-an osztották meg, tömegesen megvalósítva ugyanazt a bűncselekményt, amivel a 17 siófokit gyanúsítja az ügyészség.

Amennyiben következetes a nyomozást végző hatóság, a Balázs-ügyből a magyar igazságszolgáltatás történetének egyik legnagyobb büntetőügye alakulhat ki: több mint 1600 embert kellene rabosítani.

Az Index szerette volna megtudni a fonyódi ügyészségtől, hogy tervezik-e az összes megosztó meggyanúsítását, vagy szelektálnak a megosztók között, ha pedig szelektálnak, milyen alapon teszik. Egyelőre mindkét sajtós elfoglalt, senkit nem sikerült megszólaltatni az ügyben.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A cikkböl : ..." vagy szelektálnak a megosztók között, ha pedig szelektálnak, milyen alapon teszik. Egyelőre mindkét sajtós elfoglalt, senkit nem sikerült megszólaltatni az ügyben..."

Hát igen, az ilyen sajtósok nagyon elfoglaltak - mint irják -más " ügyben "
Olyan havasybercikék...de ha bukott a polgi, akkor nix ugri - bugri !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@vitriol: Értsük már meg, teljesen mindegy mit mond, lemond, avagy nem, attól még mentességet élvez. Magyarán nem tud lemondani arról!
Polt előterjesztése, + mentelmi bizottság határozata, + Országgyűlés megszavazza = mentelmi jog felfüggesztése. Másik út nincs, csak jólhangzó duma a népnek, hogy lemondok róla. Lehetősége sincs rá.
Így remélem érthetővé vált.
Tekla
@Papuska1: Eu bajnokság , foci , gyeplabda . Ki a francot érdeklik ezek a baromságok ,amikor éheznek a gyerekek, fűtetlen lakásban vannak a nyugdíjasok. Nem tud normális ételt vásárolni a lakosság több mint 90 %- a , mert minden vegyszerezett , agyon mérgezett műkaja. Szinte alig van iható tiszta víz , azt is mérgezik klórral . A kórházakban , nincs ágynemű , ágyneműhuzat. A műtött embert haza küldik a hideg lakásba étlen szomjan gyógyulni . Boltok nincsenek kistelepülésen. Vidéken művészet eljutni a munka helyre annyira nincs közlekedés . Az öregek gondozás nélkül döglenek a lakásaikba ! Hol élsz Te ?
Papuska1
@Tekla: Mérhetetlenül depressziós, vagy nem tudom mi vagy. Nem létezik, hogy egy országban élünk. Én inkább azt látom, hogy nem lehet parkolni a nagy árúházak parkolóiban a sok kocsitól, a szemét 60%-a ételmaradék, A cégek annyira nem találnak munkaerőt, hogy bérelt buszokkal ingyen szállítják a dolgozókat. A volt keleti blokk országai közül nálunk működik a legtöbb CT készülék. Minden kórházban USA minőségű sürgősségi osztályok épültek. 18 megyeszékhely kórházai bővültek minimum 10 milliárdos beruházással (kivéve Budapest, de ott nem lehet Uniós forrást felhasználni, míg a vidék utol nem éri) és 30%-al rövidültek a kórházi várakozási idők, amivel elértük az EU átlag 70%-át. Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy 224-ben Budapest központtal itt lesz az Olimpia, két év múlva biztosan mi rendezzük a "Vizes világbajnokságot" a gyerekek közül legfeljebb az éhezhet, aki nem jár iskolába, hiszen a gyerekek 40%-a ingyen kap étkezést, a többiek pedig jelentős kedvezménnyel. Akkor miért éheznének? Ez teljesen logikátlan! Szerintem ki kellene nézni az ablakon, nem csak az ATV-t nézni. Meglepődnél!
Tekla
@Papuska1: Csak sorban . Nem vagyok depressziós, csak nem ugyan abban a környezetben élünk.
A nagy áruházak parkolóiban igazad van , de amit ott adnak és a családok kidobnak, az nem étel :( Az vegyszerezett hulladék, már a gyártósorról lehetne vinni a megsemmisítőbe ! A cégek nem találnak munkaerőt ?
A munka erő meg nem talál céget, mert minden cég a nagyvárosba szeretne dolgozni, a munkaerő meg szeretne vidéken boldogulni, ahol a családja van. Nem vágyik sem tömeg szállásra, sem több száz kilométeres utazásra.
Aztán a munkaadók amilyen zsarnokok lettek és amilyen embertelenek, nem csoda ha azért a majdnem semmiért , (amiből a két kölket nem lehet elküldeni nyáron délutánonként egy fagyival a strandra , meg fenntartani a lakást) , hát azért tisztességes munkát nem is kéne elvárni. Aztán a másik, hogy milyen munkakörbe, mert csak rabszolga szalagokról hallok ,te tudsz emberi munkát is ? Minden csodálatos munkát addig szakosítottak, hogy már elveszett a munka öröme, csak a korbács, meg a szallag, szallag szerű ész nélküli termelés van !
Tegnap volt szerencsétlenségem látni a megyei kórház mütőblokját belűről, hát igazad van . Az a pénz ami ott el lett csillogtatva ,kütyüzve , az még a stadion pazarlást is lekörözi. De wc papírra nem telik, meg a feljárólépcső kitöredezetségein is időnként felbuknak a betegek.
Az hogy a gyerekek az iskolába kapnak valami élelem szerüt az oké, de hétvégén és vacsorára és reggelire. Mert a tíz órai nem reggeli és az uzsonna sem vacsora . A 36 ezres közmunkás nettó sem jön egész évben ám :( Jogászok kitalálták, hogy lehet a szerencsétlent igazán kisemmizni.
Semmilyen tv nem nézek, és a munkám során sok emberrel találkozom. Borzalmas nyomorokat látok nap mint nap. Igaz nem Budapesten , ahol ne is fejlesszenek már semmit , mert mint egy vízfej, ami uralkodik az országon.
Az önkény kormányzatoknál rengeteg beteg lelkű ember azon élvezkedik, hogy kínozza ezeket a szerencsétlen kiszolgáltatott embereket, pedig volna mód értelmesen...
Papuska1
@Tekla: Nem akarlak elkeseríteni, de én egy pici faluban lakom. A világ a technikai "vívmányok" következtében valóban változik. Ha valaki nem fektet be (időt, fáradságot, energiákat és legutolsó sorban esetleg pénzt, úgy is, hogy adott esetben később fizeti vissza) az nem kap csak rabszolga munkát. Ma a mi közepesen fejlett "félgyarmati" sorban lévő országunkban nem kap mást, mint a velünk hasonló sorban, vagy rosszabban élők sem. Ebből való kitöréshez a 60 év lemaradásának ledolgozása, saját nemzetünkből való tőkések, akik nemzeti érdekeltségű cégeket birtokolnak kellenek. A középosztály ezután jön! Persze, amíg az "irígységfaktor" ilyen magas nálunk, ilyen ember, aki rendelkezik ekkora tőkével és felveszi a versenyt a nyugati munkaadóval, akinek egy szám vagy, nhezen jön össze. Mindenki azt hiszi, a nyugati gyáros, vállalkozó nem szedte valahogy meg magát. Dehogy nem, csak az 60 éve volt, most már talán az unokája örökölte a jogot, és a munkavállaló, különösen ha nem honfitársa, kizsákmányolásának lehetőségét. Tehát, aki nem fektetett be, (ismétlem nem elsősorban pénzt) annak marad a három műszak, meg a geccsölés! Egy normális szakmunkást, egy mesterembert nem lehet nálunk találni. Mindenki azt hiszi, hogy tízezer média-kommunikáció szakos el tud helyezkedni egy év alatt, mert az divat. Ha gyengécske is, végig üli 5-6 év alatt. Na ez nem megy. Ha szakmát tanult volna, már Mercivel járna, és előre nyitnák előtte az ajtót. De nem. Akkor meg mi a panaszáradat oka. Előbb belül kell vizsgálódni, utána a másikat nézni! Lehet jó árut is kapni, de meg kell fizetni. Közel lakom a határhoz, tudom, hogy a szomszédban is így van! Ez a helyzet! A gyereknek pedig az iskola , ha ad kaját, a szülő nem issza, cigizi el! Ha segélyt, pénzt ad, főként a szülő használja fel, Ő pedig gebedjen meg, ha nem tanult, most nem jó neki az a munka, ami jut, és a gyerekétől akarja elvenni, abból akar megélni! Évekig volt ilyen, többet nem lesz! Az eszik, aki dolgozik! (Meg persze a gyerekek, mert ők...
Papuska1
nem tehetnek még róla, és legalább az iskolában kapnak enni. Régen ez sem volt!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.