Miként arról a Propeller is beszámolt, több százezer ember fizetése késik országszerte a Magyar Államkincstár szoftver-problémái miatt. A helyzet lassan politikai vitává terebélyesedik, most éppen a DK szólt be keményen a kormánynak a karácsony előtt csúszó pedagógusi juttatások miatt:

A cinizmus csúcsa az, hogy miközben a KLIK és a MÁK vezetői, a kormány tagjai rendben megkapták a fizetésüket, közben azzal nyugtatgatják a felháborodott pedagógusokat, hogy az intézmények “nagy részében” nem volt baj. A DK követeli, hogy a kormány vonja le a szükséges személyi és szervezeti konzekvenciákat, és garantálja a pedagógusok juttatásainak időben való kifizetését.

Orbán emberei akármihez nyúlnak az oktatásban, ott eluralkodik a káosz. Ennek példája a portfólió feltöltésére szolgáló számítógépes rendszer folyamatos meghibásodása is, ami miatt a pedagógusok csak komoly nehézségek árán képesek elvégezni ezt az egyébként is teljesen értelmetlen adminisztratív feladatot.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nem értem!!! Mindenki ajvékol, az ellenzéktől kezdve a károsultakig!!!Miért nem mennek ki az utcára?? MINDENKI CSAK AMOLYAN FOTELFORRADALMÁR???Az utcán kell hangot adni a követelésüknek!!!
dr. prédikátor
Nem értem!!! Mindenki ajvékol, az ellenzéktől kezdve a károsultakig!!!Miért nem mennek ki az utcára?? MINDENKI CSAK AMOLYAN FOTELFORRADALMÁR???Az utcán kell hangot adni a követelésüknek!!!
szaboria1
Amennyiben nem tudják a számítógéppel a bérszámfejtés elvégezni akkor elő kell venni a jó kis szalagos számoló gépet meg a papír alapú bérjegyzéket és majd utólag felvezethetik a számítógépbe.
szaboria1
Még annyit 500 dolgozónak 4 nap alatt csináltam meg manuálisan a bérszámfejtést abban volt szabi, táppénz, cs.pótlék.
nezelodo
Majd jön a Balogh páter és megint előadja a kaptak elég fizetést kezdetű félnótát... Elviselhetik ezt a kis csúszást. Ennek a figurának, meg a többi politikusnak sincs fogalma arról, hogyan él az emberek jelentős része, máról holnapra. Azokról meg nem is beszélnek, akiknél az a "kis csúszás" már több hónapja tart.
simmering73
A többiekét nem kell garantálni? Nem csak a pedagógusok nem kaptak fizetést időben.
karma1
@szaboria1: Ezt en is csinaltam, a berszamfejtes volt a munkakorom az elso munkahelyemen. A teli idoszakban, amikor a 6 berszamfejto kozul csak en voltam elerheto, mert mindenki influenzas volt, vegigcsinaltam manualisan egy kis Olivetti gepen 420 embernek a berszamfejteset, IDORE! Nem muszaj annyira a gepekre hagyatkozni, foleg, ha tudjak, hogy sz@rul mukodik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.