A kormány döntése alapján több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 2018 szeptemberére készülhet el.

Ezt Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára jelentette be szombaton sajtótájékoztatón az Alkotás utcai oktatási intézmény, valamint a Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) fejlesztéséről hozott kormányhatározatot ismertetve.

Az új kampuszt a TF jelenlegi területén, az OSEI felszabaduló épületeivel kiegészülve és a Csörsz utcai sporttelepen alakítják ki. A teljes beruházás az előzetes kalkulációk szerint mintegy 30 milliárd forintba kerül majd – közölte.

A leégett csarnok helyére 50 méteres fedett uszoda, a Csörsz utcai sporttelep BAH csomópont felőli oldalán pedig multifunkcionális sportcsarnok épül majd. A létesítmény nyolcszintes lesz, ebből kettőt a felszín alatt alakítanak ki – ismertette Mocsai Lajos rektor, hozzátéve, hogy a mélygarázsokban a környékbeliek autói is helyet kaphatnak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Az nem is nagy összeg nálunk egy 300 négyzetméteres kormányhivatalt építenek át csak az energetikai korszerűsítése 2 milliárdba kerül, a teljes építési költség 10 milliárd körül lesz.
Jó persze nem közpénzből hanem Uniós forrásból, mert más népek pénzén élősködünk.
prime777
Ezek csak ebbe tesznek pénzt amiből majd ki is tudnak venni.
Egészségügy meg gyermekétkeztetés?
Abból egy fillért nem látnának.
De csúnya végük lesz ezeknek egyszer mikor majd az ostoba nép ráébred.
Remélem nem a szocik hatalma alatt mert akkor megint nem lesz elszámoltatás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.