A kormány egyebek mellett kampánnyal, halvásárokkal ösztönzi a magyarországi halfogyasztást – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

 Bitay Márton Örs közölte: Magyarországon a világ- és az uniós átlaghoz képest is kevés halat fogyasztanak. Az unióban az éves átlagos fogyasztás 20 kilogramm körüli, míg Magyarországon mintegy 3,5 kiló. Ez pedig lehetőséget ad a belföldi halfogyasztás növelésére – mondta.

A kormányunk szerint több és jobb minőségű halat kellene ennünk

Bitay Márton Örs jelezte: a karácsony közeledtével célzott kampánnyal szeretnék a magyar embereket a belföldön megtermelt hal fogyasztására ösztönözni.

Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese elmondta: nemcsak a hagyományos médiafelületeken népszerűsítik a halfogyasztást, hanem rádióspotokban, kisfilmekben, interneten is.

Lipcsey György az MTI kérdésére elmondta: a teljes kampányra 70 millió forintot fordítanak. Ebben a magyar hal mellett népszerűsítik a magyar almát, a bort és a libamájat is. A négy kampányra a 70 millió forintból egyenlő arányban jut.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Egy kiló élő ponty 1200-1500 Ft / kg.
A 47, 22 ezerből megélők akár több kilót is megvehetnek hetente,
a több ezer forintos lazacról már ne is beszéljek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Épp a múltkor mondta a hematológus sok tengeri halat fogyasszak. Nézelődtem a boltokban de az én pénztárcámnak csak a kövér ehetetlen Vietnamból származó Pangausi hallal vannak tele. Amiről kiderült ez a hal folyókban él.
bakegya
@nyanya001: gratula,ezt már megint sikeresen csúcsra járattad-mégis azt kell mondanom a balatoni keszegnél,jó szárazra sütve-cakkk -pakk elrághatóan nincs jobb.
Na jó,ha valaki a halat nem szereti az egyen rabló halat,mint pl a süllő rántva -nagyon finom tartárral öntött krumpli zölsborsó,sárgarépa darabkákkal főz9tt körettel.
A halézelek elkészítési módján igen sok múlik.
nyanya001
@bakegya: Nagyon szeretem a sült keszeget, de nemigen lehet kapni ha van,
az is elég drága.. a süllőről már nem is beszélve, vagy a harcsa...
soljanka
@micfild: marhalábszárból pöri! Túróscsuszával! Isteni!
Nálunk három ünnepi kajcsi van: tatárbifsztek, kacsasült - de csak házi, és a marhapöri túróscsuszával!
Én egészségesen élek, de ezekért mindenre képes vagyok. ( főleg a kacsasültért)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.