Emberek, milyen ország az, ahol tömegek szurkolnak egy adócsaló Mikulásnak? Hát nem vesszük észre, hogy az adócsalók tőlünk lopnak, hogy az elcsalt pénz a mi oktatásunkból, a mi egészségügyi ellátásunkból hiányzik? Nem gondoljuk végig, hogy a sok kicsi Mikulás milyen sok pénzt vesz ki a polgártársak zsebéből? Nem jut eszünkbe, hogy a tisztességesen adózók adóterhe azért olyan magas, mert ők fizetnek az adócsaló Mikulások helyett is?

Hát normálisak vagyunk mi?

Haragszom. Én is megbírságoltam volna az adócsaló Mikulást, de úgy, hogy egy életre megtanulja szurkolótáborával együtt, hogy nem az a hős, nem az szorul támogatásra, aki adót csal, hanem aki adót fizet.

Amíg ez a nép az adócsalóknak szurkol, adózni, tisztességesnek lenni a "hülye" és a "balek" szinonimája marad. Aki minden fillér bevételt bevall, aki minden fillér adót befizet, az egy ilyen országban bizony nagy marha. Mert ő fizeti az adót és a járulékokat az adócsaló Mikulások helyett, mert ő van szem előtt és hát tudjuk, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik...

Úgyhogy kedves Mikulások, kedves adócsaló-szurkoló polgártársaim, térjetek észhez!

Egy normális országban nem mentegetjük az adócsalót.

Megértem, hogy ez nem egy normális ország, megértem, hogy sokan úgy érzik, "ott fent" mindent szabad, "ott fent" már nem támad a NAV. Esetenként úgy tűnik, törvényben legalizálják a lopást. Megértem, sokan úgy érzik, a kicsiket piszkálják a nagyok helyett.

De kérdezem én, kinek a felhatalmazásával történik mindez? Ki választotta ezt a kormánytöbbséget meg 2010-ben, ki választotta ezt a kormánytöbbséget 2014-ben újra, és ki tette lehetővé, hogy így legyen? Ki választotta a korábbi garnitúrákat? Ki tűri, hogy ilyen elitünk legyen? A marslakók?

Ideje lenne felismerni: nem áldozatok vagyunk, akikkel megtörténnek a dolgok. Az elitünk pont olyan, mint mi, magyarok. "Itt lent" pontosan azt a viselkedést védelmezik az adócsaló Mikulás szurkolói, amely "ott fent" nem tetszik nekik.

Nem lehet egyszerre két urat és két erkölcsiséget szolgálni. Nem várhatjuk el a vezetőinktől, hogy tisztességesek legyenek és annak is látszanak, ha tömegek nem követelik ki a tisztességes magatartást "itt lent" éppúgy, mint "ott fent".

Aki az adócsaló Mikulást védi, az egyben felmenti azokat is "ott fent".

Arany bogaraim, akkor most tessék őszintén jelentkezni: ki támogatja az adócsaló Mikulást? Hm?

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sleepwalker
Miért nem bírságoltam volna meg a mikulást:
Ebben a nem normális országban, amíg kormányzati jóváhagyással mutyiznak és megy a korrupció, milliárdos csalások nem derül(het)nek ki, addig ne basztassák a mikulást, meg a többi szerencsétlent, aki csak egy kis pluszt akar a nyomorult életét könnyebbé tenni. Mert ebben a helyzetben ez csak még jobban rombolja az adófizetői morált. Persze a kicsiket könnyű megtalálni.
Igen, mi emberek választottuk ezt a kormányt. De miért is? Mit válasszuk amikor a szar meg a fos közül kell választani ??? A többi mit csinált ???
Igen, nagyban áldozatai vagyunk ennek az egésznek. Hogy miért ???
AZÉRT !!! mert ebben a kurva világban a politikai életnek a közelébe sem jut az, aki becsületes akar lenni és az ország érdekeit nézi. Az ipari, gazdasági és egyéb lobbi ezt nem engedi meg! Csak azokból választhatunk, akit ilyen-olyan háttérhatalom támogat.
Tudod mit kedves cikkíró? A demokrácia csak merő illúzió !!!
Nem mellesleg, az ellenőrök gyerekei adóztak a munka után? Merthogy tevőlegesen részt vettek egy ellenőrzésben. Csak szólok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Csizmás Kond: 09:25 Az adó meg nem fizetés nem szezonális. Ha kevesebb a befizetett adó, akkor kevesebből lehet gazdálkodni, vagyis kisebb a költségvetési keret. Akkor szerinted mit károsít az adó meg nem fizetése? Ja tudom mire gondolsz!!! Azokat, akik azt hazahordják... Ok, így már értelek.
eszegfu
@Tekla: 6:56 Teljesen egyetértek Veled! Évi 1 napos munkalehetőségre nincs az a hülye, aki vállalkozói igazolványt váltana ki! Ráadásul ez a szegény Mikulás még csak nem is volt egy "minden hájjal megkent" ember... mit szóltak volna a Nav-osok, ha azt mondja: majd bevallom, mint egyéb önálló tevékenység?!
eszegfu
"Arany Bogaram"! Egy "normális" országban tényleg nem szimpatizálunk az "adócsalókkal"! De ki mondta Neked, hogy ez egy normális ország?! Továbbá, ha a "főnökeim" példát mutatva nem csalnak, nem lopnak, akkor a "pitiáner" adócsalókkal sem fogok szimpatizálni. És végül a büntetési tétel kiszabásánál a biróság figyelembe veszi a büntett nagyságát is... tehát jelen esetben a Mikulás csalt, és a kormány pedig bünszövetkezetben elkövetett csalással vádolható, ami azért sulyosabb lenne...
eszegfu
@kamazuka: 6:03 Sajnos ez a Nav szerint is rendben van! Ugyanis az egyházak nem tartoznak a szinte semmilyen adótörvény hatálya alá... nem is ellenőrzik őket. Ha a "vállalalkozási" bevételük nem éri el az össz bevétel 10 %-át, akkor a "kutya" sem törődik velük. Csak ugy egy kérdés: ki van ott, amikor a "perselypénzt" számolják?
eszegfu
@kamazuka: Kösz.!, de igazából csak arra szerettem volna "rávilágitani"... nem vonatkozik mindenkire egyformán az adótörvény sem. És most nem a hivőket akarom megsérteni, de valaha, valaki látta: mennyi pénzt gyüjtöttek adományokra és azt mire használták fel?! És akkor szembeállitva etz a Mikulás bevételével, akit csalónak titulálnak és megbüntetik?! Nekem sehogyan sem jön ki a dolgok megfelelő "sulyozása", pedig törvény irja elő.:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.