Élesen kikelt Mihály Tamás Kóbor János ellen, miután Kóbor az MTI-nek adott nyilatkozatában többek között azt mondta, Mihály a kilencvenes évek óta nem meghatározó tag a zenekarban. Az MTI-nek nyilatkozó Kóbor János azt mondta, hogy a kilencvenes évek közepétől Molnár György gitáros, valamint Benkő László billentyűs és Mihály Tamás, a zenekar egykori basszusgitárosa nem kapott fontos szerepet, szemben Szekeres Tamás gitárossal és Gömöry Zsolt billentyűssel.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Mobil123
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Mobil123: Való igaz, Kóbor teljesen megbuggyant! Cikizi a többieket
, pont ő, aki egyszerű gitárosnak sem volt jó, azért lett énekes. Az Omega amúgy sem volt a zenei tehetségek gyűjtőhelye!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Kóbornak elkóborolt a maradék esze is?
silber13
Mondja ezt egy Kóbor arra a Mihály Tamásra, aki Presserrel együtt számok sokaságát biztos, hogy Molnár és Benkő sosem volt egy nagy lumen, de Kóbor aem. Ők úgy voltak jók, ahogy voltak. Kóbornak ez a megnyilvánulása nagyon nem hiányzott sem a bandának, sem pedig neki!
papa.49
@Mobil123: Mélyen benyalt a hazugovicsnak, egészen a langyos kakiig))))))))))))))
Mobil123
@papa.49: Öregségére gondolta még nyal egy nagyot. Soha nem voltam Omega rajongó de a felcsúti fellépés és a cirkusz rendesen megutáltatta velem .
silber13
@Mobil123: Való igaz, Kóbor teljesen megbuggyant! Cikizi a többieket
, pont ő, aki egyszerű gitárosnak sem volt jó, azért lett énekes. Az Omega amúgy sem volt a zenei tehetségek gyűjtőhelye!
Mobil123
@silber13: CSak azt nem értem miért kell leszarni azokat akiknek köszönheti azt hogy eljutott oda ahol van. Eljutottak egy szintre együtt és most ő legallyaz mindenkit. Utálom az ilyen embereket akik a hazug szarházik és kihasználják a másikat majd elmondja mindennek . Remélem megkapja a magáét .
GeoCravker
@papa.49: Mondjuk az a Benkő sem panaszkodhat, aki szerint Felcsút még Budapestnél is közelebb volt Budapestnél.
endresy.blogspot.co.uk/2015/05/benko-budapesthez-felcsut-kozelebb-van.html
silber13
Egyéni babérokra pályázik a srác, de ezzel a mentalitással borítékolja a bukást. Nagyon hamar el fog tünni.
Mobil123
@silber13: Meg is érdemelné . csak gondolom nyalt annyit hogy kihúzza még egy darabig :-(
eugen4402
Így kell ezt János! Elő a légkalapácsot, aztán adjál neki! Régen felépítettétek az OMEGA (Red Star) emlékművet, de most már csörögjön az a szerszám... Remélem, a bontási engedélyt elintézted?
papa.49
Tudjátok az én számomra ,,etalon,, VOLT az Omega, egészen addig amíg a régi felállásban játszottak, zenéltek, amikor a Presserék kiváltak, kicsit megbicsaklott az egész, voltak még utána is jó számaik, de már NEM VOLT UGYANAZ A RÉGI OMEGA!!!Ez a mostani eset meg nálam végképp becsukta a kaput, én most is a Mihály véleményét osztom, NEM KELLETT VOLNA ELMENNI A FÉL ZENEKARNAK FELCSUTKÁRA JÁTSZANI!!!
Ez az én egyéni véleményem...
KERKA
Kóborló öregségére meghibbant. Minek nyilatkozik olyanokat, amivel megsérti a volt társait? Régen jó volt , most nem,??? A háttérben van valami, lehet hogy a pénz körüli vita zajlik.
Lehet, hogy a Kóbor is egy kis vaskeresztre vágyik:::
justhpeter
Régen azt mondták, hogy ha az Omega koncerten kihúznák az áramot semmi nem maradna. Most meg már szenilisednek a fiúk.
silber13
@Mobil123: Szerintem az együttesleszálló ágba jutása Presserék kiválásával kezdődött , amikor elvesztették az igazi zenész tagjukat. Mihály már egyedül kevés volt. Ráadásul a csapat magáénak mondhatta a két zeneileg harmatgyenge tagot is Molnár és Benkő személyében. A megjelenü lemezek ne tévesszenek meg senkit,, mert a studió munka egészen más, ott - ha kell - hangonként veszik fel a zenét. A koncert az igazi értékmérő.. Ott a közönség még hasraesik az omega név előtt, de akik figyeltek, azok érezték, ez már csak vergődés.
silber13
@papa.49: A benyaláson kívül azért figyelembe kell venni, hogy Mihály kivételével a másik három tag csak egy középszerű zenész ! A tudást pedig a nagyobb mellény viselésével próbálták pótolni. Most meg bizonyára a pénz miatt ugrottak egymásnak.
lampa laz
Omega név alatt, nem a megszokott felállásban aligha fogsz teltházas koncertet adni ezek után.
Leírtad magad öreg!!
dr. prédikátor
Bocs ! de ki az a kóbor jani??Valami kobor-ló fütyi-sz nyalonc???
Mobil123
@silber13: Na igen ! A igazi élő koncerten mindig megmutatkozik az igazság.
papa.49
@silber13: Egyezik a véleményünk, nem véletlen írtam hogy a Piciék kiválása után már nem volt ugyanaz, mint előtte...
papa.49
@silber13: Még az előzőhöz, a nótáikon is észre lehet venni a Presszer, Adamis páros hiányát, szerintem nagyon!!!
silber13
@Mobil123: 7:51-re: Bizony ez így igaz!Lemezfelvételen még meg lehet tenni a hazudozást, mert ott a technika kisegíti az ürgét, de a koncerten már nem, mert rögtön lebukik az illető. Legyen az egy elhangolódott gitár, vagy rosszul belőtt szinti. Nem is beszélve a lélektelen,
" tudjuk már le aztán menjünk haza " stilusú zenélésről. És akkor a hallgatóság büntetése azonnal bekövetkezik.Élő példa volt Benkő legendás kinlódása a Minimooggal!
silber13
@Mobil123: Élő példa a " Nem tudom a neved " koncertfelvétele, ami a szinti szólók elborzasztó példája. Semmi elgondolás, semmi zenei építkezés, csak megszokott és divatjamúlt sablonok ismételgetése.
www.youtube.com/watch?v=C_X5Tcap_qU
silber13
És ne is erölködjön, nem lesz belőle a Nemzet Zenésze!:-)))
KERKA
@silber13: Jól sejtettem, a pénz az, ami motivál. Jelen esetben a szerzői jogok körül van a nézeteltérés. A papusnak tök igaza van, mert egy Presser sokat javított az együttes színvonalán. Na és annak hiánya, ugye meglátszik. Kár, hogy a korosztályunk kedvenc együttese, így lejáratja magát. Félretéve a botrányokat, nekem a Fekete pillangó és a Gyöngyhaju lány most már örökké a kedvencem marad. A régi csibészek pedig öregségükre bölcsebben is viselkedhetnének.
Mobil123
@silber13: Sajnos nem értek a hangszerekhez , kottához …. csak a két fülemre tudok hagyatkozni a zenében. Így csak annyit döntök el hogy tetszik a zene vagy sem. Mivel soha nem rajongtam értük így számomra teljesen mindegy hogy játszik , óbégat az együttes . Így elhiszem minden szavad amit mondasz (betűd amit írsz ) róla. Nyilván aki ismeri , hogy kell szólnia (hamis , szar zeneileg) a hangszernek megtudja ítélni . Egyértelmű hogy Te ilyen ember vagy aki igazán megtudja ítélni őket e téren. Sajnos számomra most már emberileg is egy nullák. Remélem Kóborra lecsap előbb utóbb Mihály Tamás bárdja .
silber13
@Mobil123: Az a helyzet, hogy ha használ valaki egy hangszert, anna műszaki, jűtáktechnikai lehetőségeivel legyen tisztábank a legyen tisztában. Hát én Benkőnél ezzel nem találkoztam. Másfelől meg egy koncerten elhangzó rogtonzésnek ugyanolyan sajátosságai vannak, mint egy irodalmi műnek. Van bevezetés, tárgyalás és befejezés.. Sajna az Omegánál ez nincs meg, csak Presser Pici időszakában. Az Omegások elkezdenek egy mondatot, de pl. nem fejezik be, lóg a levegőben. Valamikor foglalkoztam a könnyű zenével is, van némi rálátásom a dolgokra. Mondjuk nem csak az Omegára jellemző a sok befejezetlen zenei mondat, nagyon sok bandára szintén!
Mobil123
@silber13: Hát azt gondolom, hogy ezt tanulni kell . nem elég odaülni és billentyűket verni , vagy húrokat pengetni , dobot püfölni stb. Ezek szerint ők nem tanulták . Bár sok autodidakta zenész van aki azért ha megtanul zenélni (és talán jól ) mert ebből akar megélni csak igyekszik mindenben, hogy jól csinálja, mert különben csak egy dalos valaki lesz . (hamar lecseng az idejük )
Igen sejtettem, hogy foglalkoztál könnyű zenével és talán komolyzenével is (eddigi olvasatom erre emlékeztet veled kapcsolatban ) így nyilván rendesen megtudod ítélni a mihasznákat ill a jelentőseket zenei téren.
silber13
@Mobil123: És csak annyit még, nem kell feltétlenül szakértője lenni egy hangszernek, elég, ha pl egy sípos orgonánál tudod, hogy két fajta sípjai van. lényeg, hogy fülnek ,léleknek kellemesen szólaljanak meg Nem véletlen, hogy pl:_ Bach nem írt regiszter neveket a kottára, pedig azokból akkoriban volt már sokféle. Nem kell hát ismerni egy hangszer belsejét, elég nagy vonalakban megismerni.
silber13
@Mobil123: Jó a sejtésed, valóban foglalkoztam komoly zenével, már csak a szüleim okán is.. Voltamk némely tanáraim, akik taníttottak mindenféle hangszerek megszólaltatására, de mint fentebb írtam,az régen volt.
dömdödöm
Gyerekek ! Le kell ülni ,sakkozni ,kártyázni , ultizni ,pokerezni . Ami volt az volt ami lesz ,ha lesz ? Az már nem nekünk lesz ! Ennyi !
papa.49
@KERKA: A régi számaik megvannak lemezen, kazettán, sőt már saját kezűleg átvéve CD. mert én annak idején mindig 2-3 példányt vettem és egyet mint a hímes tojást úgy őriztem védtem, na ezeket a lemezeimet tettem át CD. re. a testvér példányokat meg rongyosra hallgattam...
Mobil123
@silber13: Azt gondolom, hogy ha valaki tanulta (és legyen bármiről is szó) azt soha nem felejti . A zene meg a mindennapoknak sokszor szinte majd az alapja, amit bizony észre sem veszünk (hisz pl. egész nap szól a rádió és nyilván nem a Kossuth rádió :-) ) Így max az lehetett esetleg rég hogy tanultad , de mégis az életed hatalmas meghatározója volt/van / lesz .
Férfiasan megvallva én egyszer még ifjú koromban hallottam először orgonát és majd kiugrottam a gatyámból úgy megijedtem a hatalmas , erőteljes és talán fülemet bántó hangjától. Majd öregségemre valaki megkedveltette velem a hangját. Persze nem mondom, hogy mindent de nagyon sok olyan művet hallgattatott meg velem ami igazán szép orgonán. Ami igazán csoda számomra a zongora hangja amit imádok hallgatni (na persze nem a hülye krampácsolást) de pl.
www.youtube.com/watch?v=4uX-5HOx2Wc őt szívesen hallgatom.
De ez is nagyon szép www.youtube.com/watch?v=YkdZTWc1wAQ&list=PL57BFCB6DA4E42D8B
silber13
@Mobil123: Irígylem az ismerősödet akinek sikerült megkedveltetni az orgonát. A mellékelt felvételen tán Glenn Goulg játszik, nem akármit. A fuga művészete a zongoristák közkedvelt darabja, bár kevesen játszák jól.
silber13
@papa.49: Azért ók is csináltak apróbb lenyúlásokat, már ami a zenét illeti Pl A " ha én szél lehetnék "első sorai kisértetiesen egyeznek egy Beatles nótával a " vasárnap" szintén hasonlóságot mutat a Small Faces " Lusta vasárnapjával"
silber13
@Mobil123: Maradi vagyok, mert számomra a zongorák csúcsát a Steinway jelenti, még a Fazioli f-308-at is lekörözi. Ismétlem, nálam. Ehhez képest a magyar "csodazongora" a futottak még kategóriába került, legfeljebb az ára miatt első.
papa.49
@silber13: Hát persze hogy csináltak, de ki nem, a ,,hőskorban,, mindenki a már befutott melódiák mentén próbált befutni...De azért azok akik valóban nagyok előbb,utóbb kinőttek ebből a korbók...
Mobil123
@silber13: Talán könnyű dolga volt a megkedveltetéssel, mert eleve szívesen hallgattok zenét. (bá r az is lehet hogy nyűg volt neki , sőt most már azt gondolom hogy csak egy jó szórakozás, időtöltés volt részéről jobb híján ) de azért nekem sokat számított , sőt a legtöbbet…
Amitől kiugrottam a gatyámból az egy olyan zenei irányzat (nem tudom mi a neve pontosan ) de valami borzadály volt . Egy csomó ember szanaszét fújta , pengette, püfölte a maga hangszerét (olyan volt vagyis rosszabb mint amikor egy zenekar hangol ) na az borzadály volt .
Sok Glenn Gould játékot meghallgattam és mind nagyon szép . Kiváló zongoraművész volt.
Csodazongora?? na az csak egy flanc , egy örült eltélyedése szerintem ami hihetetlen sok pénzébe került az adófizetőknek mint ahogy más is ebben az országban.
Sajnos a zongora (hangszerek) márkáit nem ismerem , így megítélni sem tudom melyik milyen , de nyilván Te toppon vagy benne.
silber13
El lehet meditálgatni, milyen is lehet egy olyan zongora, aminek a rezonáns felülete műanyag, de szerintem értelmetlen. Ha lenne értelme, a nagy zongoragyártő cégek régen ráharaptak volna, de sem a Bösendorfer, sem a Yamaha, sem a Steinway nem volt rá vevő, a Fazioliról nem is beszélve.Annak a zenei kakofóniának komoly zenében dodekafón zene a neve, Schönberg volt a híres művelője, jazzban meg freejazz a megnevezése.
Mobil123
@silber13: Tényleg az! szörnyű volt számomra .

Ha jól emlékszem a franciák készítettek valami hasonló zongorát .
silber13
A francia zongora a Peugeot - Pleyel cégek közös terméke.És már üzemszerűen gyártják, mint a magyarok., nem sunyítanak
silber13
Ezek a "modern " zenék úgy készülhetnek, hogy vesznek egy ív tiszta papírt, tintával össze pacázzák, majd meghűzzák az 5 vonalat! De olvastam olyat is, hogy éjjel lefényképezték a csillagos eget és a kész képre húzigálták az 5 vonalat! Tán az " Univerzum zenéje " címet adták neki és nagy siker volt!:-))))
Mobil123
Nem csoda hogy borzadály lett belőle.
silber13
@Mobil123: Mint az Univerzum, pontosan olyan össze-vissza
silber13
N
Bach csello szvitjeit hallgatva, mindig elszorul a torkom..És egy pillanatra felvillan a világegyetem mindensége...
Mobil123
Az enyém is elszorul tőle @silber13: :'-(
silber13
@Mobil123: Händel esetében a pompa, a csillogás ugrik be, míg Bachnál az emberközpontúság lép élre.Természetesen ott is fellelhető a csillogás, de az csak másodlagos, az emberi lélek tükröződik pl a csello szvitekben, vagy a hegedű partitákban.
nyanya001
Leállt a @Propeller: szervere minden 502
Mobil123
@silber13: Nagyon szépek amit felraktál (nem ismeretlen számomra ) , és nyilván nem véletlen raktam én sem azt a kettőt .
De Őt is érdemes hallgatni :
www.youtube.com/watch?v=zcGt9AFlIPY
Mobil123
@silber13: Tudod írdatlan sok zenét kaptam (melyek mind megvannak ) . Szebbnél szebbeket amelyeket magamtól tán sosem hallgattam volna meg . Így sokat megszerettem . Sokat segítettek a magányos óráimban és most meg különösen. Az embert akár örömében és legfőképp szomorúságában átsegíti a zene.
Igaz a magam alap kedvence a rock zene de az Omega akkor sem kerül ebbe a körbe.
Mobil123
@silber13: Köszi , igazán gyönyörű .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.