Két év alatt 600 ezerrel nőtt azok száma, akiket már nem fenyeget a szegénység és 168 ezerrel csökkent a mélyszegénységben élők száma – füllentette az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ezúttal a köztévében. Rétvári szerint ez még nem minden: a kormány tovább dolgozik a mélyszegénység csökkentésén.

Rétvári Bence a KSH adatait értelmezve elmondta: a mélyszegénységben élők száma 168 ezerrel csökkent, de ha azt nézik, ki van kitéve a szegénység, a társadalmi kirekesztődés veszélyének, akkor az elmúlt két évben az ő számuk is nagymértékben csökkent, tavaly 241 ezerrel, idén további 359 ezerrel.

Mint mondta, összességében az elmúlt két-három évben az új adórendszer, a munkahelyteremtés, a devizahitelek kivezetése, a rezsicsökkentés révén 600 ezerrel nőtt azok száma, akik biztonságban érezhetik magukat, vagyis kikerültek abból a veszélyeztetett helyzetből, hogy lecsússzanak.

Az államtitkár elmondta azt is, a kormány tovább dolgozik a szegénység csökkentésén, ennek pedig fontos eszköze a munkahelyteremtés, de további eszközként említette a rezsicsökkentés megvédését és a csökkenő személyi jövedelemadót is.

A gyermekétkeztetéssel kapcsolatban az államtitkár jelezte: eddig az étkeztetést támogatták, 92 ezerről 318 ezerre nőtt azoknak a bölcsődéseknek, óvodásoknak, kisiskolásoknak a száma, akik ingyenesen kapnak enni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Az ilyen eszementeket fel kéne zavarni a Meteorák egyik szikla odujába, ott lenne alkalma a megvilágosodásra és a szegénységet gyakorolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Az ilyen eszementeket fel kéne zavarni a Meteorák egyik szikla odujába, ott lenne alkalma a megvilágosodásra és a szegénységet gyakorolni.
eugen4402
A mércével lehet baj. Néhai kollégám jut eszembe, akit még inaskorában jól "megtréfáltak" az öregek: az acél mérőszalagjának az első 100 milliméterét levágták, így minden méret, amit leolvasott, valóságban 10 cm-rel rövidebb volt. Aztán elfeledkeztek róla, csak akkor tört ki a balhé, amikor a fűrészgép ütközőjét azzal állította be, és 400 db. 60-as CrV-és köracélt ledarabolt tíz centivel rövidebbre...
A KDNP mérőeszközeit mikor hitelesítették utoljára...?
JAJMÁR
Nem egyszerűen hazudnak ők, még ha csak ennyi lenne, akkor miután szembesítik őket ezzel, beismernék.

Hazug a lényük, és hazug minden körülöttünk már, és mi is hazugok vagyunk, mert cinkosok vagyunk, mert ebben élünk. Ennek be nem ismerése miatt egyre gonoszabbak is, mert minden szó és minden mondat az igazság látszatának fenntartását szolgálja. Erre megy el a pénz, az energia, és ez megöli az ember nemesebb énjét. Gonoszodik a magyar :(
nyanya001
Nagyon dolgoztok itt már a gyerekek is milliomosok lettek

Tokaj-hegyalján kaptak milliós birtokot a Lázár-gyerekek

A fideszes politikus két fia nevén majdnem másfél hektár szőlő van tavaly óta. A vásárlásnak Lázár János vagyonnyilatkozatában nincs nyoma. A minisztert hiába kérdezte az RTL Klub, hogy ő vett-e a földet a gyerekeknek és ha igen, mennyiért, a sajtófőnöke azt válaszolta: Lázár János vagyonnyilatkozata nyilvános, a családja bevallása pedig magánügy.

A 10 éves gyermek 117 négyzetméteres ingatlan tulajdonosa, derítette ki az RTL Klub Házon kívül című műsora. Bár a vételár nem volt nyilvános, a környéket ismerő ingatlanosok szerint a XII. kerületi lakás nagyon drága. A riporter több tízmilliós becslését Lázár sem vitatta.

Senkinek nem lehet oka panaszra !
eugen4402
@JAJMÁR: Tökéletesen igazad van: több ez, mint egyszerű hazugság! Mert nem mindegy ki mondja, és hogy honnan, milyen posztról. A piaci kofa hazudhatja, hogy a tojást, amit árul, kertben kapirgáló tyúk tojta, és nem is látott tojótápot. Megveszem vagy nem, rajtam múlik. Azon, hogy hiszek-e kofának...és amelyik egyszer átvert, annak már nem hiszek. Kormányzati felelősség már nem létezik a szótárunkban.
És tényleg: miért nekünk van lelkiismeret-furdalásunk? Precízen írtad: az igazság látszatának fenntartása az a bázis, amire ezt az egész klozettet felépítették, fenntartják Grigorij Alexandrovics Patyomkin zseniális tanítványai.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.