Kiváló középiskolák gimnáziumi osztályai szűnnek meg, színvonalas magánképzők nem indíthatnak ingyenes szakokat – ez a szakképzés reformjának mérlege. Motorkerékpár-szerelők ezrei áraszthatják el a munkaerőpiacot pár éven belül, bár közülük valószínűleg kevesen tudnak majd egy valódi járművet megjavítani, gyakorlati okításuk ugyanis várhatóan nem lesz kifogástalan. Igaz, nincs is rájuk szükség: a Magyarországon működő mintegy 140 motorkerékpár-szervizben szakmai becslések szerint évente legfeljebb 70-80 új szakember tud elhelyezkedni. Vagyis a nemzetgazdasági tárca fölöttébb rejtélyes képlettel kalkulálhatta ki, hogy jövő szeptemberben csaknem ezer fiatalt célszerű erre a szakmára orientálni, szinte teljes egészében ingyenes, állami képzés keretében.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Egy fontos kérdés, mi köze van az ipari kamarának a szakmunkás képzéshez? Ahogyan az oktatást szétzilálták, úgy a szakképzés is erre a sorsra jutott. A cél a segédmunkás szinvonalú szakemberek képzése. Az ipari kamara elnökének 3 diplomája van, majd ő megmondja a tutit, hogy mi a jó nekünk.
justhpeter
A fideSS-nagybirtokosok földjére nem kell szerelő, csak jobbágy. Tehát a nagyszámú szakmunkás képzése luxus.
micfild
@KERKA: A Gyakorlati oktatást végző cégeknek kötelező a kamarai tagság.
KERKA
@micfild: persze, hogy kötelező, de azzal még ne formáljon jogot arra, hogy az oktatásba beleszóljon:))
micfild
@KERKA: Beleszólnak. Amióta a kormány megreformálta a szakmunkásképzést egy csomó Gyakorlati oktatást végző cég tönkrement,
KERKA
@micfild: Mi az, ami nem sül el rosszul, amit megreformálnak? Hiszen ahova nézel, minden a visszájára fordul. Nahát, így működnek a reformok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.