A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek el kell rendelnie Habony Árpád nemzetbiztonsági átvilágítását és vagyonosodási vizsgálatát – 2010-ig visszamenőleges hatállyal –, mert személye nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke szerdai sajtótájékoztatója után az MTI-vel azt közölte: "az egész ország megtudhatta, hogy Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó egy feltételezett ibizai drogdiszkóban múlatta az idejét" – közölte.

Hozzátette, nem tudni, ki Habony Árpád, mit akar, miből él, illetve hogy hivatalosan mit csinál, csak azt, hogy "a Fidesz honlapja szerint tanácsokat osztogat a miniszterelnöknek".

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy a Belügyminisztériumnak és a Terrorelhárítási Központnak (TEK) az a feladata, hogy kiszűrje a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyeket a magyar kormány és a magyar kormányfő környezetéből. Közölte: a DK kezdeményezi az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását, ahová elvárják Orbán Viktort, Pintér Sándor belügyminisztert és Hajdu Jánost, a TEK főigazgatóját. "Erre minél előbb szükség van, hiszen továbbra sem tudjuk, hogy Habony Árpád esetleg szolgál-e külföldi vagy bármilyen más üzleti érdekeket, és nem tudjuk, hogy milyen tanácsokat adhat Orbán Viktornak" – mondta Vadai Ágnes.

Szerinte ha nem történik meg Habony Árpád teljeskörű ellenőrzése, az azt jelentené, hogy maga Orbán Viktor akarja eltitkolni, hogy ki is valójában Habony Árpád, ebben az esetben azonban a kormányfő is nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Csak ugy eszembe jutott: vajon hányszor adott tanácsot kokszosan a setét vezírnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@nyanya001: 14:08. ra Vagy ami valószínűbb faragják a hozzáférést, a meredekebb cikkekhez ,,hátha végül megunod,,...
nezelodo
Világítsák át a dzsigolót, de kik? Először az átvilágítókat kellene átvilágítani, legalább egy ötvenéves elszabadult röntgengéppel, aztán onnan lehetne kezdeni a rendszerváltást.
eszegfu
@karma1: Nekünk az 502 hibakód jön, nem a a 404..., ami szerverhibára utal.
nyanya001
Lassan örökös celebstátuszba kerül Magyarország két legfideszközelibb nem-politikus politikacsinálója, Andy Kaszinó Vajna és Habony Vitrin Árpád: hétfőn az egész magyar sajtó azon pörgött, hogy vasárnap egy fekete Volkswagen mikrobuszban tűntek fel a budapesti Fő utcán, csak akkor még nem lehetett tudni, hová tartanak.
Van miből lébecolni ennek a csirkefogónak.Naná, hogy a kaszinó mutyiból (is)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.