Megszűnt a hivatásához méltatlanul viselkedő balatonfűzfői testnevelő tanár jogviszonya – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán. A Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója december 9-ei hatállyal megszüntette az érintett tanár közalkalmazotti jogviszonyát – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az Index november 25-én írt arról, hogy egy Veszprém megyei középiskola tanára szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak a Facebookon. "Amikor az igazgató ezzel szembesítette, önként felmondott, de néhány nap múlva a Klik tankerületi igazgatójának közbenjárására visszakerült az intézménybe" – olvasható a cikkben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el a tanár ellen, amelynek idejére a pedagógust felfüggesztette munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól. A vizsgálat megállapította, hogy a tanár a tanulókkal szemben tanúsított magatartásával, viselkedésével megszegte a nemzeti köznevelésről szóló törvényben, illetve a munkaköri leírásban foglaltakat. A pedagógus nem tartotta be a közalkalmazotti jogviszonyból származó lényeges kötelezettségét és a magatartási szabályokat – áll a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Helyes ! Amennyiben fiatal pipicomb kell, fizess érte a szokásos helyeken - wazze !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.