A jövőbeli együttműködésről tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor és Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatója, akit a kormányfő arra kért: a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül. Kiderült: magyar munkások tették "nemzetközileg is példátlanul sikeressé" az Audit.

Orbán Viktor a Parlamentben tartott tanácskozás után az M1 aktuális csatorna műsorának azt mondta: tárgyalópartnerét biztosította arról, hogy

"Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett".

Orbán azt is mondta, az Audi 11 ezer embernek – a beszállítókkal együtt 20 ezernek – ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó. A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg, akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették – emelte ki a miniszterelnök.

Egyúttal megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, jelezve, hogy az Audi óvodát, iskolát tart fenn, és erősen támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar mérnökök is hozzájárultak a társaság sikerességéhez.

"Ez egy nagyon sikeres együttműködési forma, így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba"

– nyugatott meg mindenkit Orbán Viktor.

Peter Kössler kiemelte: az Audi Hungaria igazi sikertörténet, a cég sok évre visszatekintő és nagyon gyümölcsöző együttműködést alakított ki a magyar kormánnyal, és a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát. Emlékeztetett: rendkívül kedvező tapasztalatokat szereztek a kooperáció során. Az Audi Hungaria meghatározó része az Audi konszernnek, ma már elképzelhető nélküle a vállalatcsoport – közölte.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Tessék mondani mikor kezdi az Audi a leépítést???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.