A miniszterelnöki főtanácsadó szerint "hasznos lenne" tiszta és világos jogi helyzetet teremteni a terrorfenyegetettség vagy egy esetleges terrorhelyzet időszakára.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában a Fidesz frakcióvezetőjének arról a nyilatkozatáról kérdezték, amely szerint várhatóan módosítani kell az alaptörvényt, hogy a magyar jogrendben legyen terrorveszélyre vonatkozó minősített helyzet. Kósa Lajos erről a Magyar Időknek adott, szombaton megjelent interjújában beszélt.

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint egy ilyen új minősített időszak bevezetése megfelelő mozgásteret adna a rendvédelmi, a honvédelmi alakulatoknak és az egész kormányzatnak.

Emlékeztetett arra, hogy hasonló – speciális jogrendet jelentő – minősített időszak már létezik elemi csapás, ipari szerencsétlenség vagy háborús fenyegetettség idejére.

Terrorhelyzetre vonatkozóan ilyen fokozat nincs, holott az élet azt mutatja – utalt a párizsi merényletekre –, hogy ilyen időszakok bekövetkezhetnek – fűzte hozzá.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@F_Viktor: Mert Bakondinak megmondták, hogy, hogy kell gondolkodnia, és reggelre úgy gondolta , van terrorfenyegetettség.
F_Viktor
Bakondi két hete még azt nyilatkozta, Magyarországon nincs terrorfenyegetettség, mára már lett?
Valami újabb csapást tervelt ki a Vezír a demokrácia, a magyarok szabadsága ellen!
Nem szívesen élnék most Magyarországon.
justhpeter
Ez a levitézlett mekkmester nagyon segíteni akar a vezérnek ezt a "veszélyeztetettséget" fenntartani a köztudatban. Ami teljesen érthető, hiszen a normális hétköznapi munkával nem volt lehetőségük megismerkedni. Mióta hatalmon vannak, a folyamatos "hadiállapottal" szeretnék az országot irányítani.
zöldszem
@F_Viktor: Mert Bakondinak megmondták, hogy, hogy kell gondolkodnia, és reggelre úgy gondolta , van terrorfenyegetettség.
Szókrakész
"A miniszterelnöki főtanácsadó szerint egy ilyen új minősített időszak bevezetése megfelelő mozgásteret adna a rendvédelmi, a honvédelmi alakulatoknak és az egész kormányzatnak."

Tehát a teljes fidesz hadiállapotos terrornak!
silber13
Bakondi az ő rettentően nagy fontosságát bizonyítandó ontja a hülyeségeket, Lalika meg szokásához híven baromkodik.
vonotok
Félek,hogy ez is csak egy lépcső lesz a DIKTATÚRA bevezetéséhez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.