Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint példátlanul sikeres a Fidesz és a KDNP szövetsége.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Fidesz XXVI. kongresszusán vasárnap a fővárosban kiemelte: ez a bajtársi szövetség nem csak érdek-, hanem értékközösség is, amelynek filozófiai alapja egy keresztény világnézeti párt és egy néppárti gyűjtőpárt szövetsége.

Értékelése szerint sem a magyar, sem az unió politikatörténetében nincs példa arra, hogy egy politikai konstrukció a hetedik választást nyeri meg abszolút többséggel.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: nagy dolgokat tettek, és ezért nagy erők mozdulnak meg ellenük. Hozzátette: itthoni ellenfeleiknek frusztráltságukban csak a gyűlölködés maradt, de nem lebecsülendő internacionalista segítségnyújtásra számíthatnak a brüsszeli bürokratáktól. Számukra elviselhetetlen, hogy a kis Magyarország meg tudja védeni határait, a nemzetállam életképes és természetes, hogy ragaszkodik a saját kultúrájához, és ehhez tábort tud gyűjteni, és meg tudja szólítani normális életösztönük alapján Európa polgárait – mondta.

A miniszterelnök-helyettes felidézve a kormányzati intézkedéseket kitért arra is, hogy az ország nem jutott Görögország sorsára, ahogy azt a világgazdaság szereplői várták, végrehajtották a történelem legnagyobb rezsicsökkentését, amire azt mondták, hogy lehetetlen. Megalkották a nemzeti alaptörvényt, amire 1990 óta egyetlen parlament sem volt képes, és lemosva 2004. december 5. szocialista és liberális nemzetárulásának szégyenét az elszakított területek magyarságának megadták az állampolgárságot, és ezáltal megvalósították a nemzet közjogi egyesítését. Ezt azért tudták megtenni, mert volt hozzá az erejük, az abszolút többség, kétharmad, kétszer – mondta, hozzátéve: azért is tudták megtenni, mert egyben van az egész nemzeti keresztény polgári tábor.

Semjén Zsolt az MSZP-ről azt mondta: liberális párt lett, végképp elszakadva a klasszikus szociáldemokráciától és a munkás emberektől. Feltette a kérdést: a szabad vasárnap a legrégebbi szociáldemokrata és szakszervezeti törekvés, egy baloldali pártnak nem támogatni kellene ezt? De az MSZP a multi áruházláncok strómanja lett – mondta.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a külhoni magyarság nevében háláját fejezte ki a kormánynak azért, amit tettek és tesznek a kárpátaljai magyarságért és a magyar nemzetért. Olyan intézkedéseket hoztak, amely nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a Kárpát-medencei magyarság fennmaradjon, újra teremtették a nemzeti gondolatot – mutatott rá.

Különösen nagyra értékelik, hogy a rendkívül nehéz helyzetben sem hagyták magára a háborús viszonyok között élő a kárpátaljai magyarságot.

Utalva a közelmúltbeli választási eredményekre kiemelte: újra összefogtak és megpróbálják közösségüket újra fejleszteni. Nagyon szeretnék, ha a Magyar Közösség Pártja újra tagja lenne a szlovák parlamentnek és olyan összefogás valósulna meg, mint Kárpátalján – jegyezte meg.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Semjén a saját segélt is megcsókolná, csak a híradásokba kerüljön.
Mobil123
Az öndicséret mindig büdi!! A tiéd meg egyesen szar szagú!
Hellcat
Nektek biztos az...KDNP semmirekellő párt önerőből be se jutnátok...csak egy szarfolt vagytok a fidesz ánuszán. Nemtudom mire olyan nagy a pofátok...ki kéne titeket lőni a napba a többi hazg semmirekellővel együtt.
Toby
Jól van tomjén, színvonaladnak megfelelő volt a nyihogás !
justhpeter
Ez a szerencsétlen majom annyira alul van, hogy már rontani is képtelen. Nincs hova. Ez a szánalmas teljesítmény már az álkeresztény pártársaira nézve is szégyenletes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.