Közös rendőri segítséget nyújthatnak Macedóniának az illegális bevándorlás elleni küzdelemben a visegrádi négyek (V4) – jelentette ki Pintér Sándor vasárnap Szegeden.

"Elképzelésünk, hogy közösen nyújtunk segítséget Macedóniának, hogy megfelelően tudja szűrni az illegális migránsokat a menekültek közül" – mondta a magyar belügyminiszter azt követően, hogy megbeszélést folytatott cseh kollégájával.

Pintér Sándor felidézte, Magyarország már technikai segítséget és képzést nyújtott a balkáni országnak. Hozzátette: később magyar rendőrök is teljesíthetnek szolgálatot Macedóniában, remélhetőleg más visegrádi országokból érkező egyenruhásokkal együtt.

Milan Chovanec cseh belügyminiszter hangsúlyozta, Csehország és Magyarország számára is fontos a schengeni övezet megőrzése. A politikus szerint Európa megértette, hogy az eddigieknél többet kell tenni az illegális migráció ellen, így a működésképtelen kvótarendszer helyett érdemi megoldásokat keres a külső határok védelmének megerősítésével, illetve az együttműködés javításával Törökországgal és más államokkal.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"később magyar rendőrök is teljesíthetnek szolgálatot Macedóniában," - Gondolom "hatalmas" fizetésért. :-( Szegények.
justhpeter
Pinocset ma kivételesen nem dolgozott, hanem a két hét alatti nagy renddel hencegett a cseh belügyminiszternek.
Toby
Nyugi, ismét pénzt vitt valamelyik külföldi bankba, mert az átutalás rizikós és feltűnő !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.