Az Origónak adott terjedelmes interjúban mondta el Gyurcsány Ferenc, hogy pártja, a Demokratikus Koalíció nem egyszerűen az MSZP megelőzését tartja céljának, hanem országosan is vezető párt kíván lenni.

Mint mondta, amíg az MSZP-re szavaznának többen, addig az MSZP felelőssége az ellenzéki együttműködés formálása, ha viszont a támogatottság megfordul, akkor a DK vállalja ezt a felelősséget. Elismerte, hogy a DK polgáribb karakterű párt, mint az MSZP, de szerinte

ez a két dolog inkább erősíti az együttműködés lehetőségét, hiszen kiegészítik egymást.

A volt kormányfő kifejtette, hogy a választók számára teljesen mindegy, ki az MSZP elnöke és az ellenzéki pártok együttműködésének formája is részletkérdés. Gyurcsány hozzátette, sok a tehetség a baloldalon, néhányan kiváló teljesítményt is nyújtanak, de a baloldal nem csapatként működik:

A baloldalon ugyanígy van több, egyenként jó képességű ember, de ők csapatként nincsenek megszervezve. Ha nem érti meg mindenki a baloldalon, hogy ez csapatjáték, akkor hiába az egyéni jó teljesítmények, eltűnünk.

A Fidesszel kapcsolatban Gyurcsány megjegyezte, a magas népszerűség maradhat, amíg a menekültügyet sikerül napirenden tartani, "de ez nem tarthat örökké".

Az önkényre épülő rendszerek, féldiktatúrák az ellenzék korlátozott mozgástere miatt ugyan tovább tudnak fennmaradni, mint azt kormányzati teljesítményük indokolná, de a bukás előbb-utóbb elkerülhetetlen

- mondta.

Gyurcsány szerint nagyon nehéz lesz kormányozni a Fidesz-kabinet távozása után:

ami biztosnak tűnik: őrült feszültségek lesznek, és viszonylag kevés pénz. Már a mérsékelt jobboldali sajtó is arról ír, hogy ha elfogynak az uniós pénzek, 2020 körül megáll a gazdaság, nem lesz semmi. Látjuk, hogy 5-600 milliárd hiányzik csak az egészségügyből, további 300 milliárd az oktatásból, és erre nem elég azt mondani, hogy vissza kell venni, amit elloptak, meg nem kell annyi stadiont építeni. Ez csak politikai szöveg, de ezer milliárdos problémákat nem old meg.

A DK azért is támogatná a magyar kormány ellen az uniós hetes cikkely alkalmazását, mert a Fidesz és a kormány nem egyenlő Magyarországgal és mert

a DK-nak nem érdeke, hogy Magyarország uniós forrást veszítsen el azért, mert pocsék kormányunk van. Az viszont nemcsak a DK, hanem Magyarország érdeke is, hogy megakadályozzuk a maffiakormány mozgásterét abban, hogy ezt a pénzt rosszul és korrupt módon költse el. Mi nem Magyarország ellen szavazunk, a magyar kormány ellen szavazunk.

Az Altus ügyeit és bevételeit firtató kérdésre válaszolva Gyurcsány elmondta, magánügye, hogy mire költi az adózott pénzét. Úgy fogalmazott,

elszoktak ezek a fiúk attól, hogy valaki tisztességesen keresi a pénzét.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Gyurcsány nem jelentkezett be az ország vezetésére, csupán azt szeretné, ha a DK országosan is vezető párt lenne. A kettő nem ugyan az. Nagyon jó lenne, ha a többi ellenzéki párt vezetői nem potenciális ellenfelüknek gondolnák Gyurcsányt, hanem végre megértenék, hogy - mint ahogy Hofi is megmondta - egyedül nem megy. Ha nem abból indulnának ki, hogy kinek mi jár a húsos fazékból, hány képviseleti hely, akkor elhinném nekik, hogy Orbán hatalmát meg akarják dönteni. Addig csak Gyurcsánynak hiszem el, hogy ő valójában azt akarja, és kész az együttműködésre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@csigabiguli: Tudod, ha valakinek nincs ész-érve, akkor ír olyan hülyeségeket, amit Te írsz. Nem kívánlak meggyőzni álláspontod helytelenségéről, fürdőzzél a magad primitív válaszában. Tudod, amit Te akartál kifejezni, azt két t-vel kell írni. Így kicsit önkritikusnak sikeredett.
Vizual
koszi: Tudod neked nincs múltad, jelened és ezzel a hozzá állással jövőd sincs. Rákattintottam a nevedre és mit látok. Pont azt amit a két füled között. Fekete ürességet.
csigabiguli
@vukkocska: @prime777: Valszeg , kötélen végzi, az én birodalmamban, Túl sokat ártott ennek a nemzetnek, amióta már nem ő diktál...
papa.49
@prime777: Pont ez a baj, hogy a ,,patkányok nem szétszaladnak,, hanem beállnak teli szájjal nyalni az új rendnek!!!Mindet lassú tűzön kéne melengetni jó darabig)))))))))
prime777
@csigabiguli: Vezesd le mit ártott a nagy magyar nemzetnek!
De önálló gondolatokat szeretnék hallani nem azokat a dolgokat amiket fizetett újságírók tollából olvasol vagy a propaganda tv-ben látsz!
Nos akkor önálló gondolatok!
Mik voltak amivel annyira tönkretette ezt a szegény magyar nemzetet,amire egyébként a nemzet szó a legkevésbé jellemző hiszen itt mindenki gyűlölködik,utálkozik.
Sőt!
Most éppen te emlegetsz kötelet az előző hozzászólásodban megint meg a gyűlöletkeltés.
Inkább kicsit magadba kellene szállj,hogy kik azok ma a hazában akiknek kurvára nem jó semmi és senki,és akik rögtön kötelet emlegetnek és szítanak.
Az ilyeneket tudod hogyan nevezik a történelemben?
Elárulom,hogy nem nemzetinek,de majd te megmondod minek.
Ez a baj ma Magyarországon ,hogy a politika kinevelt egy rakatnyi szélsőséges,elvakult "agyatlant" akik könnyen megvezethetőek,irányíthatóak.
És ezek a magyarok fel vannak bujtva a gyűlöletre ,a másképpen gondolkodó szintén magyarok iránt.És ez a tömeg az a baj bármire képes lenne.Magyar magyar ellen ágál.
Tehát nemzetrombolás megy,nem nemzetépítés.Egy politikai hatalom mellett köpködni egy "másik" magyarra szerintem detto hazaárulás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.