A Fidesz arra kéri az ellenzéket, ha valóban tenni akar a gyermekekért, akkor cselekedjen is, támogassa a kormány törvényjavaslatát a keddi zárószavazáson a gyermekétkeztetés kibővítéséről – reagált a kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében a független Szabó Tímea szavaira.

A PM társelnöke korábban arról beszélt, hogy ötvenmilliárd forinttal emelné meg a gyermekétkeztetés jövő évi forrásait és kötelezné az önkormányzatokat arra, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek számára minden hétvégén és a szünidő teljes időtartama alatt biztosítsák a napi egyszeri meleg étkezést. A politikus bírálta az ügyben készített, a Ház előtt fekvő javaslatot.

A Fidesz-frakció viszont arról írt, hogy a parlament előtt lévő törvénymódosítás szerint jövőre már a szünidőben is ingyen étkezhetnek a rászoruló gyermekek, a magyar állam fizeti ennek költségeit. Soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most – jelentik ki.

Magyarország ma az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez, és a gyermekek száma és a kedvezmények is évről évre bővülnek – hangsúlyozza a Fidesz. A gyermekétkeztetés támogatása jövőre 71 milliárd forintra nő, ezáltal már több mint 300 ezer gyermekről tud az állam gondoskodni – emelik ki.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
fidezsessel tiaztességes ember nem kvaterkázik.
Toby
Vajon melyik szopogánynak lesz közétkeztetési engedélye hamarosan ?
vonotok
Ha nem lopnátok és csalnátok el a köz pénzt, maradna gyermekétkeztetésre is. Hogy rohadnátok meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.