6,72 milliárd forint hitelt kap az állami tulajdonú Eximbanktól a Magyar Broadcasting Co. Kft., azaz Andy Vajna cége a TV2 megvásárlása céljából. Az erről szóló bizonyítékot a Válasz találta meg a cég nyilvános cégbírósági iratai között.

Az iratokban feketén-fehéren az áll, hogy az Eximbank

versenyképességet javító belföldi befektetési hitelt nyújt a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészének tulajdonjoga megszerzésének finanszírozása céljából.

Noha Szijjártó Péter egy hete még azt mondta, hogy

az Eximbank semmilyen médiavásárlást nem finanszírozott közpénzhez köthetően,

ma már tudjuk, hogy az állami tulajdonú hitelintézet azért megfinanszírozta Vajna zsíros bevásárlását.

A hitelszerződést november 27-én írták alá.

Kiegészítés

Cikkünk megjelenése után a Külgazdasági és Külügyminisztérium azzal a kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy szó szerint idézzük Szijjártó Péter elhangzott szavait:

Most amikor felmerültek ezek a kérdések a részetekről, én egy kérdést fogalmaztam meg az Eximbank igazgatósága felé, de úgy , hogy ne sértsem meg a bank irányítására vonatkozó szabályokat, és ne is avatkozzak bele a bank működésébe. Én azt kérdeztem meg, hogy jött-e olyan hiteligénylés médiavásárlásra, ami érint közpénzt. Magyarul, kedvezményes hitel vonatkozású. A válasz az volt, hogy nem. Hogy ezentúl piaci alapon, piaci árazással, milyen döntések születnek az Eximbankban, az meg nem az én dolgom.

Vagyis a minisztérium álláspontja szerint nem érint (még áttételesen sem) közpénzt, hogy az állami tulajdonú Eximbank finanszírozza Andy Vajna üzletét.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Ha Szijjártó vette volna meg a tv2-t, akkor neki nem kellett volna hozzá közpénz, neki a szülei adtak volna kölcsön, mint a házára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@Aki Én: @eszegfu: Szerintem meg az ilyen lars félék csak azért jönnek fel, mert otthon papucsok, itt meg büntetlenül játszhatják a nem létező eszüket.
enslaved
@lars: Reggel felkelek, megyek dolgozni, tervezni, termelés irányítani, majd felveszem a ...milliómat, és lefekszem aludni. Másnap felkelek, és nem érzem magam náci kutyának, csak mert nem születtem akkora tahónak, mint te.
mariaberta
Mert ha valaki még nem tudná... "mi nem engedünk semmiféle korrupciót" remek, nem?
agnes200
Ez már tényleg maffia. Vagy milliárdos tételben lopnak, vagy bosszúból értékeket semmisítenek meg (Kishantos, ménesbirtok, stb.)
prime777
Hát miből vette volna meg szerintetek?
Ezek csak kifelé veszik a pénzt mindenből bármi legyen is az.
Beletenni valamibe egy lyukas garast is ami saját?
Nem hibbantak meg.
eszegfu
@enslaved: 18:31 Tényleg fogalmam sincs mi ezzel a célja... én még tippelni sem tudok! Ahogy irtam előzőekben... már törölték is mind a 3 hsz-ét és valószinüleg nem is lesz már itt... max. más nick-kel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.