Karácsony előtt kapta kézhez több tucat rendőr azt a felszólító levelet, amelyben munkáltatójuk több százezer forintnyi túlóradíj visszafizetését követeli tőlük. Mindannyian a déli határnál teljesítettek szolgálatot, legtöbbször napi 16 órában – írja a Magyar Nemzet

Túlóradíjat kérnek vissza a déli határnál szolgáló rendőröktől

A Tettrekész szakszervezet főtitkára szerint tisztességtelen, jogalap nélküli eljárásról van szó és ha kell bíróság előtt is kiállnak kollegáik igazáért. A felszólításban azt közölték a rendőrökkel, hogy az illegális migráció miatt Csongrád és Baranya megyébe történt átrendelésükkor szeptemberben és októberben több túlszolgálatot számoltak el nekik, mint amennyit teljesítettek.

Ezért követelik, hogy a levél kézhezvételétől számított 8 napon belül fizessék vissza a különbözetet. Az ORFK kommunikációs szolgálata azt közölte, az illegális bevándorlással összefüggésben elrendelt túlszolgálatok elszámolásának ellenőrzése most is tart, így jelenleg nem tudják megmondani, hány rendőrnek és összesen mennyi túlóradíjat kell visszafizetnie.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quo vadis
Hogy mekkora úti kuplejár van ebben az országban az hihetetlen.
Biztos kell a pénz az új felcsúti sportintézményre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Szerintem ez a "több tulszolgálatot számoltak" történetet u.azzal az uj bérszámfejtő programmal készitették, melyre mostanában állt át a Magyar Államkincstár és ennek a programnak a müködés-képtelensége miatt kapják/kapták meg későn a fizetésüket a tanárok, orvosok, rendőrök, stb. Tehát ugy tünik, hogy ez az uj program a "hibás"... nem?!
moiszikf
Ez az esetleges "túlfizetés", valószínűleg a kötelező önellenőrzésen bukott ki, a korrekciónak pedig jogvesztő határideje szokott lenni. (Talán 90 nap) Ha ezen túl derül ki valami, akkor már nincs mit követelni, ha korábban, akkor lehet szó a visszafizettetésről. Persze lehet a dologba méltányossági elemeket is belevinni! (Részletfizetés, halasztott kezdés, stb.)
keresztapa
A készenléti díj viszont még nem került elszámolásra ami a többszöröse a túlórának? Teljesen elfelejtették!
agnes200
Nem tudom most hogy van, de régebben volt egy olyan szabály, hogy ha valaki tévedésből kapott több jövedelmet a munkáltatójától, és annak az utólagos visszafizetése erősen veszélyeztetné a megélhetését, akkor azt nem követelhetik tőle vissza. Én egyszer így nem fizettem vissza valami hibás kifizetést a GYED alatt, és elfogadták a levelemben leírtakat. Meg kéne nézni a jogszabályt. Persze, a rendőrségen már volt valami életpályamodell bevezetés, lehet, nekik már minden ki van gyomlálva a jogszabályból, ami őket védené a munkáltatójukkal szemben.
zöldszem
"Benkő: A katonák gyorsan tudtak reagálni válsághelyzetben"
Ma nyilatkozta Benkő! Majd ki derül?!
KERKA
Ha az életpálya modellt bevezetik, majd abban le lesz fektetve, hogy nem lehet túlórázni, (mint a pedagógusoknak) aztán továbbra is túlóráznak elszámolás nélkül:(mint a pedagógusok.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.