A hivatalos adatok szerint az illegális migráció eredményeként egy országnyi ember lépett be csak idén az Európai Unióba. Az unió által javasolt kvóta alapján Magyarországnak súlyos tízmilliárdokat kellene elkölteni befogadásukra, de a kormány úgy döntött: inkább a magyar családok otthonteremtésére fordítja ezt a pénzt – harsogta a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden annak ellenére, hogy a menekülthullám okozta többletkiadásaink finanszírozása eddig amúgy döntően EU-s forrásokból valósultak meg.

Rogán szerint az illegális migrációval kapcsolatban felmerülő kockázat kétféle – biztonsági és kohéziós – értelemben is súlyos. Európában szerintem már kézzelfogható, hogy a bevándorlás növeli a terrorveszélyt. Emellett a fokozódó mértékű bevándorlás azokból a régiókból, ahol más kultúrát, vallást képviselő emberek élnek, az Európai Unió belső kohézióját fenyegeti – közölte.

Ha nem sikerül integrálni ezeket az embereket, párhuzamos kultúrák alakulnak ki, és fokozódhatnak a belső feszültségek. Európa kétféle értelemben is súlyos veszélynek van kitéve – szögezte le Rogán Antal, aki szerint ez egy "valódi háborús konfliktus veszélyéhez mérhető".

A kormány ezért döntött úgy, hogy nem változtatja meg a korábban kihirdetett bevándorlási veszélyhelyzetet, amíg Horvátországon és Szlovénián keresztül továbbra is ezrek áramlanak be az Európai Unióba naponta.

Emellett továbbra is mindenkinek szorgalmaznia kell a közös határvédelmet. Továbbá küzdeni kell a kötelező betelepítési kvóta ellen – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve: a magyar kormányt ezen küzdelmében már állítólag csaknem 1 millió 700 ezer ember támogatta aláírásával.

A "Juncker-képlet" alapján Magyarországnak évente akár 20 ezer bevándorló befogadására kellene költenie, de a miniszter szerint ezt a pénzt sokkal helyesebb otthonteremtésre fordítani. Az ellenzéki reakciókra a miniszter a 180 perc című műsorában megjegyezte, meg kell nézni, kik azok, akik tiltakoznak. Akik korábban "brutálisan", több mint duplájára növelték a lakásépítés áfáját – jegyezte meg.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Csodálkoznék, ha az új ötleteik nem a menekültekkel lennének megint behabarva. Érdekes, akkor semmi baja nem volt a dakotáknak a muszlimokkal, amikor a Kaya Ybrahimnak eladták a köztartozások garmadájától roskadozó MAHIR cégeket. Ja kérem így válnak a régi barátok ellenséggé! A francba csak nem lett muszlim a Simlicska is, azért az élet-halál harc a nemzetvezetővel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@ujbuda: Nálad a pont!

Azért kiváncsi lennék, hány családnak lesz ebből othina... Esetlen a híd alatti lakásról van szó? Mert aba jeleskednek, hogyan kell otthontalanná tenni a családokat! Ekkorát hazudni!
reseva
Kétségtelen, hogy a magyar családokra bőven ráfér a támogatás. Sajnos ehhez migrációs hullám kellett, hogy a kormánynak eszébe jusson a magyar családok támogatása. Bár az, hogy ezt meg is kapják, az még tényleg eléggé kétséges
vitriol
@reseva: csak nem hitted el, hogy támogatni akarják a családokat? Figyeld a híreket: minden nap hozzátesznek egy kiegészítést, minek következtében szűkülnek a lehetőségek a jelentkezők számára. Végül majd megint csak a kormányközeliek húznak hasznot belőle.
hetöndöe
Most ez komoly?Tónyó le tudja vezetni költségvetésileg,hogy amit a bevándorlókra költöttünk volna,azt a magyar családokra költötték?
Tényleg ennyire hülyének néz mindenkit,vagy csak saját magát?:-)
reseva
@vitriol: Egy percig sem hittem, de eddig még csak szóba sem hozták, hogy támogatni akarnák a magyar családokat. Persze nem akarják, csak úgy mondják, mert nagyon jól hangzik.
kukac50
Ha Ők valóban a családok otthonteremtéséért dolgoznak akkor nem engednék,a devizások lakásait elárverezni, a bankoknak meg megtiltanák az uzsorázást!
Magán személyt büntetnek az uzsorázás miatt a bankok ez Orbán hozzájárulásával meg tehetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.