Decemberben 399 projekt nyert el európai uniós fejlesztési támogatást összesen 57,5 milliárd forint értékben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program két népszerű pályázati felhívásának keretében – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-t.

Rákossy Balázs hozzátette: a támogató döntésben részesült mikro-, kis- és középvállalkozások így csaknem 120 milliárd forint összköltséggel valósíthatják meg elképzeléseiket. Hangsúlyozta: a rendelkezésre álló keretösszegek a jelenlegi döntésekkel nem merültek ki, mindkét konstrukcióban további döntésekre kerül sor a közeljövőben.

A nyáron meghirdetett "Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című pályázati felhívás keretében a mostani döntéssel 360 nyertes született, a megítélt támogatás esetükben 57,2 milliárd forint – ismertette. A nyertes vállalkozások így 118 milliárd forintot meghaladó összköltségű fejlesztéseket hajthatnak végre – tette hozzá.

Az államtitkár elmondta: a felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, amely során lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

A "Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című felhívás keretében 39 kedvezményezett csaknem 298 millió forint uniós támogatás mellett 598,6 millió forint összköltséggel valósíthatja meg projektötleteit – mondta.

A májusban meghirdetett pályázat célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésben, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezésében – számolt be Rákossy Balázs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.