Jakupcsek Gabriella költségcsökkentés áldozata lett több mint 100 munkatársával együtt – írja a Blikk

Több teória is napvilágot látott arról, hogy miért bocsátott el karácsony előtt nagyjából 130 embert a közmédia.

A lap úgy tudja, hogy a közmédia fiatalabb arcokkal turbózna a nézett­ségen, mások szerint a Kunigunda utcai stúdiók milliárdos fejlesztései miatt folyamatos költségcsökkentésre van szükség, és a tavaly karácsonyi, mintegy 200 fős leépítés után a levegőben lógott, hogy idén, év vége előtt is lesz hasonló.

A lap szerint Jakupcsek Gabriella havi másfél és kétmillió forint közötti gázsit kapott, egy médiaszakértő szerint ez nem is számít soknak, ahhoz képest, hogy havonta úgy 29 adásban szerepelt. Más csatornáknál vezető arcok ennek a pénznek a dupláját vagy annál többet is megkeresnek – véli a szakértő.

Úgy hírlik, hogy a kirúgásba belebetegedő Jakupcsek Gabriellán kívül Nika György, Bálint István, Sípos Juli és Várkonyi Benedek munkájára sem tart már igényt az MTVA, amely tegnapi közleményben a szinergiák kihasználása, a hatékonyságnövelés, valamint a költségcsökkentés okán döntött a 129 fő elbocsátása mellett.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Jönnek helyettük a jobban szopós-nyalós médiaközmunkások !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@csigabiguli: Aztán miért is rohadjon rá?? Te dolgoztál annyit egész eddigi életedben, mint ő 1 hónap alatt??
Papuska1
A buli az egészben, hogy nem is rúgták ki, csak más technikával alkalmazzák. Szerintem szinte mindegy neki, hogy 2,2 millió Forintos bruttó fizetését milyen módon kapja, mint állami alkalmazott, vagy mint munkavállaló! Legfeljebb a költséghely változik. Őt és még 130 dolgozót nem a Magyar Média Holding, mint állami cég, hanem a műsor gyártója az adott KFT alkalmazza. Ennyi!
nevemnick
Szerintem az eddigi fizetése mellett nyugodtan éldegélhetnek (persze, ha nem szórta a lóvét) még pár évig. De, az ilyen - pecsistop.hu/regio/tovabb-dolnek-a-baranyai-husos-cegek/1386400/ - és ehhez hasonló napi tragédiák mellett a sajtó elmegy, és ez így van jól?
katalin70
Sajnálatos. De az ozdi gyárból a "rendszerváltáskor" 14000 DOLGOZÓT!!! rúgtak ki.Csak Ozdrol.Szó nem esett róluk azóta sem.
JAJMÁR
Persze nem az a hírérték, hogy a Jakupcsek Gabriellát kirúgták, hanem az, hogy ő ettől kiborult. Pedig bizonyára van megtakarítása, és bizonyára nem marad munka nélkül - és már tudjuk, hogy nem - mégis kiborult. Megingott az élete. Átélt - ha csak pár órára, napra is - olyat, amit átél sok, nagyon sok ember az országban. Csak róluk nem ír az újság, talán nincs megtakarításuk se, és munkájuk se lesz soha többet ebben az országban.
Mehetnek sorba állni ételért a Blahára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.