A Párbeszéd Magyarországért (PM) alaptörvény-módosítást terjeszt be, hogy abba bekerüljön az alapvető emberi jog, amely szerint egyenlő munkáért egyenlő bér jár.

Erőss Gábor, a párt elnökségének tagja vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a köztársasági alkotmány szövege korábban kimondta: "az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga." A mostani alaptörvényben ugyanakkor ez az – alapvető emberi jogok nyilatkozatában is szereplő – elv már nem szerepel.

Ezért a Párbeszéd Magyarországért most alaptörvény-módosítást terjeszt be, és azt kéri a parlamenti képviselőktől, hogy csatlakozzanak az ENSZ "He for She" felhívásához, ugyanis a női esélyegyenlőség kivívása éppúgy a férfiak dolga is, mint a nőké.

Álláspontja szerint, ha a kormánynak valóban nem a nők hátrányos megkülönböztetése és megalázása a célja, akkor meg kell szavaznia a javasolt módosítást.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Félresöprik majd, mint KRAZ a Trabantot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Amíg csak tákolmány van Alaptörvény helyett, és a fidesz rablóbanda van hatalom, addig ebből nem lesz semmi. Hajrá, PM!
karma1
Sajnos, ez az a pont, amit eddig soha senkinek nem sikerult megoldani Magyarorszagon, sem a Kadar-, sem az utana kovetkezo rendszerekben.

En is azt mondom, hogy hajra, PM, ami belefer, de nem hiszem, hogy ennel a himsoviniszta bagazsnal nyitott fulekre, szivekre talalnanak..:o((( Sajnos...:O(((
agnes200
Visszatehetnék az önkormányzathoz való jogot is az Alkotmányba. Meg még pár egyéb alapelvet. Nem csak ez hiányzik a fidesz-alkotmányból. Ami kényelmetlen volt nekik, azt kigyomlálták a régiből.
nusika
...egyenlőség?
Felháborodottan hallom a híradóban, hogy Matolcsynak jövőre emelkedik a fizetése, mert nőtt a minimálbér!!! A közalkalmazotti bértáblán, mikor fogják beilleszteni a jelenlegi vagy a jövőbeli minimálbért?? Varga a gazdasági miniszter vagy a Balogh "erőforrásminisztere", mire-kire figyelnek ???
radios45
@Desischado: bezzeg országban élünk, ahol a mindenható kormány szerint mindenki jól él, jól jár, persze a közmunkások bérét 1ft-al sem emelik 2016-ban, erről egy szó sem esik a médiában, a hírekben,
De nem is szükséges emelni, mert Matolcsy et,és a lefizetett szakértők szerint nincs infláció, Mo-on..
szégyen hogy itt tartunk..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.