A hatóságok vizsgálják a kormányt és a Fideszt megfenyegető állítólagos Anonymus-videót – erről írt nemcsak a Magyar Idők, de a Népszabadság is hétfőn.

bár a videó nem a hackercsoport hivatalos oldalán jelent meg, nem szabad figyelmen kívül hagyni

- ezt Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nyilatkozta a Magyar Időknek. Szerinte minden terrorfenyegetést komolyan kell venni, még az olyanokat is, amelyeket egyes hírek szerint az Anonymus csoport tehetett közzé nemrég az interneten. Ha  bebizonyosodik, hogy komoly a csoport szándéka, a kormány meghozza a szükséges óvintézkedéseket. 

Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője azt mondta a Népszabadságnak, fenntartásokkal kezeli a támadást bejelentő videót. A szakember azt is hozzátette: már tudják, honnan küldték a Daily Newsnak írt levelet, erről azonban a rendőrségi nyomozás érdekében nem árult el részleteket. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet a szükséges mértékig megerősítette a kormányzati rendszerek informatikai védelmét, igaz, eddig semmi jelét nem tapasztalta annak, hogy támadás készülne az állami informatikai rendszerek ellen.

A Daily News Hungary nevű újsághoz még december 15-én futott be egy e-mailhez csatolt videoüzenet, amelyben magukat az Anonymous hackercsoportnak nevező szervezet "háborút hirdetett" a Fidesz és a kormány ellen. A lap december 23-án hozta nyilvánosságra a hírt.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Csizmás Kond: Dehogy anonimus. A neve habonyarpad.
O az ugyeletes felelemkelto. O adja a tanacsokat a gecinek, hogy epp mikor mit kell a zemberek fejebe tomni. A menekultek mar lecsengtek, most a kormanyt fenyegetik a terroristak van soron.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@papa.49: Hú basszus. Most hirtelen azt hittem a gyílkos cikknél vagyunk..:-)
papa.49
@Mézike: Ez csupán azért jelent meg hogy az agy nélküli csapat rettegjen a hazugovicsért, közben meg jókat röhögnek, hogy jól átkúrták a balfaszokat))))))))
Desischado
Én azért imádkozom, hogy a videó valódi legyen. De félek, nincs nekünk akkora szerencsénk. De ha mégis, itt oltári gáz lesz fideszéknek, meg orbánnak!
von
És a faszopó mangalica lopó, csaló, hazug, sikkasztó, nyerészkedő, maffiózó, egy egész népet nyomorba döntő, elbutító, beteggé tévő NÁCI orbán ellen mikor kezdenek nyomozást?
kukac50
Miért nem Mészáros Lőrinc vagyonosodásában nyomoznak,?
Az érdekesebb lenne mint az aki az igazságot mondta el.
Beszartak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.