Befejeződött a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház röntgeneszköz-állományának korszerűsítése, az eddig használt, tízévesnél idősebb eszközök helyett energiatakarékosabb gépeket szereztek be – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

A projekt keretében két-két mobilröntgent és digitális mammográfiás készüléket, valamint egy-egy felvételező-átvilágító röntgent, "C" íves átvilágítót és sebészeti képerősítőt vásárolt a kórház.

A digitális gépek beszerzésével a közlemény szerint javul és gyorsul a betegellátás, megoldottá válik az elektronikus leletarchiválás, bővül a kapacitás, csökkenthető az egy vizsgálatra jutó energiafogyasztás, valamint a káros, üvegházhatású gázok kibocsátása.

A beruházáshoz a kórház 864 millió forint uniós támogatás kapott és nem volt ezzel egyedül. Hála a forrásoknak az Egyesített Szent István és Szent László Kórházba is több mint 1,1 milliárd forint értékű röntgenberendezések érkeztek, holott Kövér László pár napja arról panaszkodott, "így semmi értelme az EU-nak".

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az a ronda, mocskos Eu fejleszt a tetvesqrmány helyett, mert "a magyar reformok működnek" és nekünk csak üres stadionok fejlesztésére fussa, de arra aztán bőven !
" A lovakat lelövik, ugye " ? ( ha valaki még emléxik erre filmre...)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
@Vizual: azért a vidéki kórházak műszerezettsége sem kutya...
Vizual
@nevemnick: én ha otthon vagyok Pesten megyek korházba. De elkerülöm ha módomban áll. Igy a vidékről csak hallomásból tudok nyilatkozni, véleményt mondani. Inkább nem. Halálgyárak, felelőtlen nemtörődöm orvosokkal. Többségében.
Toby
Az a ronda, mocskos Eu fejleszt a tetvesqrmány helyett, mert "a magyar reformok működnek" és nekünk csak üres stadionok fejlesztésére fussa, de arra aztán bőven !
" A lovakat lelövik, ugye " ? ( ha valaki még emléxik erre filmre...)
RonaGyuri
Nincs értrelem vitatkozni, hisz itt minden rendben van. Kövér csak őszinte volt. Az a pénz, amit nem tudnak lenyúlni - maguk + rokonok (és nem rokonok), barátok és üzletfelek számára - az számára értelmetlen hülyeségekre megy, mint ezek az új gépek! =))
kukac50
Így van értelme,ha az EU közvetlen oda adja ahol szükség van segítségre.Ha a kormányhoz utalják a pénzt az nem kerül a célhoz mind mert felét a Fidesz ellopja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.