Se vasárnap, se felkent ünnep, de még egyetlen szentnek sincs emléknapja, ennek ellenére a boltok ma sem tarthattak nyitva délnél tovább.

Ez elég kellemetlenül érintette azokat, akik abban bíztak, hogy délután 4-ig, 6-ig vagy ameddig az anyaszentegyház engedi, azért talán ma is lehet majd még vásárolni – nem lehet.

Egy Tescóban egészen vicces szituáció kerekedett, erről az olvasó így számolt be az Indexnek:

A Váci úti Tesco soha nem látott mértékben tele. Nem volt parkolóhely 11-kor, a bevásárlókocsit is vadászni kellett. A hangosbemondóba folyamatosan mondják be, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően 12 órakor bezárnak és a kasszák lezárnak. Aki nem jut sorra ott kell, hogy hagyja a kosarat. 11.40-kor álltam be a sorba, és mivel minden sorban min 50 ember állt, így ott hagytam a kocsimat mert egy eladó szerint már nem fogok sorra kerülni. Szuper....

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@1magyar: Nem az eü.-ben dolgozok, de nálunk egy kétnapos ünnep esetében az ünnepek előtt 5-6 napig tartana a terepi mérőeszközök felszedése, ideiglenes telephelyre szállítása, s 6-7 napig újra visszatelepítése az ünnep után.
Ez hatalmas bevételkieséssel járna, miközben saját kiadásunk nőne. s mivel valahol mi is szolgáltatást végzünk, megrendelőink nem néznék jó szemmel ezt a majd két hetes kiesést.
karma1
@sentinel216: Valoban ugy mukodik mindenhol a kozertek zarasa, hogy az ajtokat bezarjak pontosan a zarasi idoben, peldaul este 8-kor, de aki az uzletben tartozkodik, azt bizony ki kell szolgalni! Igen jo a meglatasod, a bevasarlokocsik tartalmat visszapakolni a polcokra sokkal embertelenebb es hosszabb folyamat, mintha sorbaallva kifizethettek volna az arut. A penztargep programmok pedig ugy vannak kitalalva, hogy folyamatos uzemeles mellett nincsen semmi biztonsagi riziko - ezt csak parasztvakitaskent mondjak az uzlet fonokei! (Minden penztargep manualis lezarasu, es a penztarosnak kell beutni a megfelelo kodokat, amivel lezar a gep a kovetkezo nyitasig).
Szoval nem fog beriasztani a penztargep a rendorsegen, ha meg 8 ora 32-kor is hasznalatban van!
F_Viktor
@karma1: Két éve van használatban Magyarországon a NAV-hoz "bekötött" online pénztárgépek.
Utána olvastam, bevezetésének egyik oka, kiszűrhető, ha valaki nyitvatartási időn kívül üzemelteti a pénztárgépet, így az illegális foglalkoztatásra, vagy nem bejelentett túlórákra is fény derülhet.

Valószínűsítem ezért történhetett meg a cikkben leírt eset.
agnes200
Utálom ezt a boltbezásást, a bevezetése óta. Tényleg csak az emberek szivatására jó.
karma1
@F_Viktor: Ha folyamatosan uzemelnek a penztargepek, (nalunk az uzlet reggel 7.30-kor nyitott, este 9-kor zart a bolt), ha nem volt megszakitas valami miatt, akkor a program NEM jelezte, hogy jogszerutlenul lett volna hasznalva a penztargep. A biztonsagi lezaro kodot mi kezzel utottuk be, es az egesz tortenet arrol szolt, hogy ha peldaul a muszakvezeto visszajott volna zaras utan, es valamit manipulalt volna a penztargeppel, akkor jelzett volna be a RENDORSEGEN, de ez azt jelnetette volna, hogy az uzletben valaki jogtalanul tartozkodik. Egyebkent ejszakara a kasszak mindig uresek voltak, a kozponti nagy szefbe voltak bezarva a penzes kazettak.
Tehat ha zaras utan meg 20-30 percig ment volna a kassza, az rendeltetesszeru lett volna, ugyhogy nyugodtan elmehetnek a bus francba az otthoni kozertesek...
öcsi55
Véleményem szerint,ha valaki még nyitva tartási időben lép a bolt területére azt akkor is ki kell szolgálni ha az átnyúlik a zárási időbe! A sötét középkorban a vásárokat a templommal szembeni téren vasárnap szokták tartani ,mert a heti munka után az embereknek ilyenkor volt idejük vásárolni. Sajnos nálunk van egy párt jelesül a KDNP akinek választási eredményét a fidesz seggébe leadott nyelvcsapások számával lehet csak jellemezni,
bele ugat mindenbe .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.