Zalabér-Batyk és Pókaszepetk között halálra gázolt egy férfit a Celldömölkről Zalaegerszegre közlekedő vonat vasárnap reggel.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a két személyvagonból álló vonat Zalabéren, a vasúti átjárónál gázolta halálra a férfit. A szerencsétlenül járt embert a zalaszentgróti tűzoltók a vonattól mintegy százötven méternyire találták meg.

A vonaton öten utaztak, közülük senki sem sérült meg.

A Mávinform közlése szerint a két állomás között a vonatok nem közlekedhetnek, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Tájékoztattak arról is, hogy Püspökladánynál műszaki hiba lassítja a vonatközlekedést. A Püspökladány-Karcag közötti vonalszakaszon nem működnek a fénysorompók, ezért a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon 20-30 perccel hosszabbodott meg a menetidő. A műszaki hiba elhárítása folyamatban van.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
A százötvenméter biztos repöüe vagy a vonat csak azután tudott megállni és így lett az a távolság ?
Yoda69
@Csizmás Kond: A 150 meter az utkozes helyetol ertendo, ha nem ertened.
papa.49
@Csizmás Kond: Igazad van ha gyalogos repül annyira a vonat legkevesebb 150 km sebességgel kellett haladjon, ami azon a vonalon nem valószínű, inkább hogy annyira tudott megállni az a két nyomorult kocsi, azt már meg se kérdezem milyen a kihasználtság, két kocsi összesen 5 ember ebben benne volt a masiniszta, meg a jegykezelő, hát igen gazdaságos közlekedési forma az biztos!!!Röhej ennek a mávnak kell a vezetők bérét másfélszeresére emelni!!!
Csizmás Kond
@papa.49: A vonatnál az a helyzet, hogy ha nincs áramvonalasra kiképezve egy emberi testet ami elég puha ahhoz hogy az ütközés erejét tompítsa nem tudja csak max öt tíz métere eldobni. A nagysebességű áramvonalas járműveknél a levegő felhajtóerő valamivel tovább viheti de a százötvenméter kizárt.
Sanyi2015
@Yoda69: Például a hirtelen fékezéstől
papa.49
@Csizmás Kond: A két kocsis szerelvény valószínűleg a BZMOT, vagy a nyekernyikov átalakított metró lehetett, de egyik se száguldozik...A cikkíró megint kissé pongyolán fogalmazott

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.