A Fidesz-frakció szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és a szocialisták kormányzásuk alatt a nyugdíjasokat sem kímélték: "elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát, megdrágították az élelmiszereket, vizitdíjat, kórházi napidíjat akartak velük fizettetni és be akarták vezetni a nyugdíjadót".

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció is a nyugdíjakkal kapcsolatban bírálta a kormányt szerdán korábban. Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP ismét az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését kezdeményezi, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a nyugdíjasokkal minden nap megfizetteti Európa és a világ legmagasabb általános forgalmi adóját.

Niedermüller Péter, a DK alelnöke szintén szerdán azt mondta: pártja szerint a kormány cserben hagyja a nélkülöző nyugdíjasokat és miközben sosem látott gazdasági sikerekről beszél, a nyugdíjak elértéktelenednek az idén.

A Fidesz-frakció szerint a polgári kormányzás óta átlagosan több mint egyhavi nyugdíjjal, 8,6 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóereje, és idén is tovább nőnek a nyugdíjak. Lehetővé tették azt is, hogy a nők negyven év munka után nyugdíjba mehessenek – írták.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Fidesz csökkentette a rezsit, ennek köszönhetően "több pénz marad a nyugdíjasok zsebében". Hozzátették: egyre bővülnek és fejlődnek az időseknek kínált ingyenes egészségügyi szolgáltatások, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás és az idősotthonok.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hatodik éve vagytok m, akkor adjátok vissza a 13. havi nyugdíjat,
és ne 1,6 %- emeléssel szúrjátok ki a szemüket !
De emlékeztetném a retek fideszes bagázst, amikor ténylegesen elvették
sok százezer ember nyugdíját amikor először kormányzásra kerültek !
Úgy hogy pofa be !
jancsik68
Gyurcsányék alatt egy évben magasabb nyugdij emelés volt,mint Orbánék elmult öt évében összesen.Viki hazudni ugy látszik keresztényi előny.Tönkretettétek az eü-t,az oktatást,a munkában megöregedett,meggyegült embereket.Arra kérem az Istent,hogy ezért mélysége sen büntesse meg benneteket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.