Lázár János példátlanul messzire ment a különutasságban, és a kormányfő ezt nem fogja tétlenül nézni – mondták a Heti Válasznak Mráz Ágoston Sámuel és Török Gábor politikai elemzők.

Török szerint Lázár magatartásának "előbb-utóbb csattanás lesz a vége", hozzátéve, hogy a miniszter célja nem Orbán-ellenes, inkább Orbán utáni vagy melletti jobboldali alternatívának lenni. Arra is kitért: hogy Lázár a Népszavának adott interjújában a legérzékenyebb ponton támadt:

Nem vagyok klubtag sem Ibizán, sem a futballstadionok VIP-páholyaiban” – mondja Lázár, majd a miniszterelnökkel közösen szotyizó Polt Péter legfőbb ügyészről szólva hozzáteszi: „Amíg ők futballt néznek, én dolgozom”. Ha egy beosztott így odapörköl a főnökének, az a világ összes munkahelyén kivágja a biztosítékot; gondoljuk meg akkor, hogy milyen akusztikája lehet egy efféle mondatnak a kormányban!

Mráz Ágoston Sámuel arról beszélt, Orbánnak nem érdeke Lázárt látványosan megbüntetni és ezzel mártírt csinálni belőle:

(...) sokkal jobban kordában tudja tartani, ha rábíz olyan szép, embert próbáló feladatokat, mint például a bürokráciacsökkentés. (...) ha a miniszterelnök egyre kevesebb munkát ad Lázárnak, ha egyre ritkábban mutatkozik vele, annak üzenetértéke lesz. Ráadásul Orbán még hivatkozhat is arra, hogy Lázár maga panaszkodott túlterheltségre, és erejét, képességeit meghaladó portfólióra.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Már mondtam párszor és itt is arról írnak, hogy Lázár egy biztositék ha mégis le kell mondania Orbánnak. De remélem ő is uygan ugy megy a lecsóba mint bárki a mostani FIDESZ csapatból. Ha 10 évvel fenyegetnek valakit az beszélni fog.
kutyahűség
De nem ám! A sógor-koma-jóbarát-volt-kolis szobatárs mutyinak épp ez a gyengéje: senki sem teregethet ki túl sokat a másikról, mert maga is mocskos lesz. Kötésig.
magyarbakancs
Lázár le lépne a Fidesztől a Fidesz két pártra szakadna.
Szerintem Orbán fél Lázártól.
Nem hiába tette nyakába Rogán Arogán elvtársat.
wagabund
..."Orbánnak nem érdeke Lázárt látványosan megbüntetni és ezzel mártírt csinálni belőle:"...

...a fogalmazás most kivételesen pontos...az, hogy Orbán fél Lázártól, erős túlzás...

egyszer Orbán mesélte, hogy félni akkor félt igazán, amikor a Hősök terén beszédet mondott az újratemetésen...akkor nem tudta, hogy elviszik-e, vagy bármi más is megeshet...

akkor félt utoljára. azóta csak óvatos, de alapos...mint látjuk.

úgyhogy Lázár marad. A munkabírása miatt nem kell aggódni...felvesz még harminc diplomás szakembert...vagy ötvenet...akik hajtanak...
Vizual
Már mondtam párszor és itt is arról írnak, hogy Lázár egy biztositék ha mégis le kell mondania Orbánnak. De remélem ő is uygan ugy megy a lecsóba mint bárki a mostani FIDESZ csapatból. Ha 10 évvel fenyegetnek valakit az beszélni fog.
Hellcat
A fidesz SENKIT nem büntet a sajátjai közül...ha bárkit befenyítenének azzal elismernék, hogy valamit rosszul csinálnak és OLYAN MÉG SOHA NEM TÖRTÉNT...ezért kanászkodhat el bárki...nem vonják egymást felelősségre.
justhpeter
Na most azon vitatkozzunk, hogy a két nímand közül melyik az értékesebb ? Majd ha a nulla is része lesz bármely értékrendszernek, akkor meg lehet ezt válaszolni. Ma még nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.