Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint istenhitre és a katolikus egyház támogatására van szükség Európa és Magyarország megerősítéséhez. "Vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra?" - hangzott el az aggódó kérdés 1991-ben a Magyar - akkor még - Köztársaság Országgyűlésében. A kérdező pedig nem más, mint Orbán Viktor volt, aki felszólalásában éppen az egyházak állami támogatása ellen érvelt. Akkor senki sem lepődött meg Orbán szavain, hiszen ahogy Pünkösti Árpád Szeplőtelen fogantatás című könyvében idézi egyik osztálytársát: "Viktor csak akkor látta a templomot, ha az oldalához gurult a labda".

Forrás: sztarklikk.hu
Feltöltő: kakaósbögre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
...és akkor csodálkozunk a szingliadón,ja.
Toby
Ez a cikk, orbáncnak is egy szép chummy ! Képmutató, kaméleon jellemű "saját lábon álló " !
varirmag
Hitre igen !
Egyházra ? Papokra ? NEM !

Ugyan mit tesz, tett az egyház az emberekért ?
A gazdag katolikus egyház mit tesz a szegényekért,a betegekért az elesettekért ???
Talán ápolják a betegeket vagy segítik az öregeket ???
Talán az apácák elmennek a kórházakba hogy megetessék a magatehetetleneket vagy segítenek a felfekvésekkel teli betegeken.
Vagy marad a képmutató maszlag ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.