Az utóbbi időszakban tömegesen mondtak fel az OTP biztonsági őreinek a Dél-Dunántúlon, ráadásul a biztonsági őrök elmondása szerint sokaknak csak a felmondás előtt egy-két nappal szóltak – írja a Sonline.hu.

A lapnak nyilatkozó biztonsági őrök azt mondták, már korábban is hallottak félinformációkat az elbocsátásokról, de amikor rákérdeztek, azt mondták nekik, hogy hírzárlat van az ügyben. Azt is elmondták, hogy csak a nagyobb fiókokban, mint például a kaposváriban és a siófokiban maradtak őrök, a kisebb fiókokban nem lesz mostantól biztonsági személyzet.

Az OTP régebben Pintér Sándor biztonsági cégével, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-vel szerződött, de a bizonságiak azt mondták, hogy ők már az "alvállalkozók alvállakozóinak" alkalmazásában álltak, sőt később arra is rájöttek, hogy nincsenek bejelentve. Ekkor a hatóságokhoz fordultak, de a bejelentésükből nem lett semmi.

Az OTP szerint az az oka az elbocsátásoknak, hogy a fiókokban megfelelő szintű biztonságtechikai megoldások (pl. riasztó, biztonsági kamera, időzáras pénztároló, stb.) állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ne legyen szükség még biztonsági személyzetre is. Azt is megemlítették, hogy az országban egyre kevesebb a bankrablás, mert a rendőrség viszonylag eredményes a tettesek elfogásában.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
Ez nem csak arra történt meg.Ugyan ez van keleten is.Minden kisebb OTP-fióknál feleslegessé váltak a biztonsági őrök.
Rájöttek az OTP vezetői,hogy rajtuk kívül senki nem lop.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bagira
Annyira eredményesek a rend őrei, hogy már előre elfogják a bankrablókat! Másként hogy a frászban lehetne az eredményességük miatt kevesebb bankrablás? Nem előbb, de utóbb szokták kergetni a rablót. Vagy ők olyan gyorsak, hogy utaznak az időben?
Levendula
@levarosbukta: Megfogtad a lényeget. Sajnos nagyon sok helyen "dolgoznak" ahogy te mondod " hatvanfelé ballagó sörhasú biztiőrök". Ők az úgynevezett korkedvezménnyel nyugállományba vonult katonák, rendőrök. Jobb helyeken ők vannak, tekintettel a volt foglalkozásukra. Nyugdíj mellett megéri nekik dolgozgatni, ismerősöm a havi 240.000 ezer forintos havi nyugellátása mellett egyéni vállalkozóként közel még egyszer ennyit kap egy telep őrzéséért. Az életerős fiatal személy- és vagyonőrök - akik nem csak kirakati bábuk lennének a bankokban - munka nélkül tengődnek, vagy közmunkásként, vagy végleg elhagyják ezt a tejjel-vajjal folyó Magyarországot, ahol az egyik annyi pénzt keres, hogy 7 életére elég lenne a pénze, a másik pedig éhen hal és nem azért, mert lusta dolgozni...
eugen4402
Lehet, hogy rosszul tudom, de van egy árnyalatnyi különbség egy pénzintézet, és egy "öregecskedő" hollywoodi férjgyűjtő celeb között. Az utóbbi nyugodtan élhet a "rossz reklám is reklám" szellemében, de egy banknak nem kifejezetten jó hírverés, ha hetente betörnek valamelyik fiókjába. Akinek pénze van, biztos, hogy nem fogja odavinni...
Szókrakész
"nincs szükség ennyi biztonsági őrre"

Irány mozgólépcső őrnek!
Szókrakész
@bagira: Előbb elviszik a pénzt, mint a rablók odaérnének.

Van magyar "Különvélemény Iroda" ahol monitorozzák az emberek gondolatait és ráéreznek ők is, ha...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.