Alaposan bevásárolt az állami földekből L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár neje – írja a Blikk.

L. Simon László felesége összesen 278 hektár föld tulajdonjogát nyerte el a Velencei-tó környékén. A földekért a szerződéskötési díjakkal együtt összesen 281 millió forintot kell kifizetniük pár hónapon belül.

Az államtitkár vagyonbevallása és a családi cégek mérlegei alapján nem világos, hogy erre honnan lehetett pénze a házaspárnak.

A lap számításai szerint, ha szuperkedvezményes államilag támogatott hitelt vettek volna fel 60 millió forintos önrész mellé – amire szinténtén nem látszik fedezet –, akkor a tízéves futamidővel számolva 2,2 milliós havi törlesztőrészlet jönne ki. Amihez úgy nettó 1 milliót kellene keresnie havonta a férje panziójában fitneszt oktató feleségnek.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Senkoi ne aggódjon, lesz rá pénz, ahogy eddig is !
A nyugdíjasoknak kell elmesélni, hogy az 1.6 %-os emelés azért ennyi, mert új földbárók vannak "megcsinálva" .
Gondolom, most rákellenes parlagfű lesz hörcsögék slágere !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Senkoi ne aggódjon, lesz rá pénz, ahogy eddig is !
A nyugdíjasoknak kell elmesélni, hogy az 1.6 %-os emelés azért ennyi, mert új földbárók vannak "megcsinálva" .
Gondolom, most rákellenes parlagfű lesz hörcsögék slágere !
lópicigáspár
Basszus 200 évi nyugdíjam!!! Honnan a picsából telik rá nekik, mert ha közpénzből...!!!
eugen4402
Lassan előbújnak a Kádár-éra alatt külföldi bankokban "összespórolt" vagyonkák, ezek már milliárdokat, százmilliókat érnek mai magyar forintban.
Már akkor is voltak ám gázszerelők, akik jobban kerestek az átlagnál, hát még a külkeresek... Ha akarták volna, már 1970-ben megvehették volna a Balatont a környező megyékkel együtt. Csak akkor még vigyáztak a látszatra.
hetöndöe
Félretette a a konyhapénzből kispórolva a szorgalmatos asszonyka,ahogy Anikó asszonytól tanulta.:-)
JAJMÁR
Szó szerint megvásárolják az országot a pénzünkön.
nusika
@lópicigáspár: ...ezt KÉRDEM ÉN IS!!! CSAK ÚGY DOBÁLJÁK A MILLIÓKAT, MILLIÁRDOKAT!!! Ennek a nőnek mekkora a fizetése ? Az is igaz, hogy megáll a saját lábán, úgy mint más fiatal nő!!!
papa.49
A ,,fűzfa poétának, meg a fitnesz edzőnek,, jár a hitel a földvásárlásra, nekünk meg legfeljebb a szánk!!!
Edy Andre
Felparcellázták és megveszik Magyarországot kilóra. De konkrétan.
Középkor.
karma1
Nem baj, gyerekek, itt is majd lesz egy szereto szulopar, aki kisegiti a kicsi gyermeket, nehogy az ne tudja megvenni az uj homokozojat 281 millaert... Orulni kellene inkabb, hogy milyen szepen gyarapodunk, nem? Vajon az uj foldjeire is kiepitteti az utat maganak "ingyenbe" , mint a fogadojahoz, vagy meg kell egy foldesuttal elegednie? Nem baj, hogy most nincs penz, mondom, majd ahhoz igazaitjak a vagyonnyilatkozatot, amit azonnal 2400 evre le is titkositanak, oszt jonapot./...
karma1
@lópicigáspár: 10.31-re: Ugy kell Neked, miert mentel 40 evesen nyugdijba? ...:o))) Most aztan orulhetsz majd az 1.6 %-os emelesnek is... Majd a fiatalasszonyka hajnalban kimegy kapalgatni, kell az a kis testmozgas, mielott kinyitja a panziojat...:o((((

Hogy nem szakad rajuk az eg...
papa.49
@karma1: Hiszen ha a kívánságod lenne a parancs, de jó lenne))))))))
karma1
@Edy Andre: Viszont nezz korbe, mennyi boldog huberur szaladgal mostantol? Nehany ezer uj foldesur,... Majd kegykent megengedik a kozmunkasoknak, hogy 47 ezerert napszamozzanak rajta...:o((((
papa.49
Mit is óbégatott a hazugovics nem régen hogy állami kölcsönből vásárolták meg a 90 években a privatizált gyárakat, üzemeket, stb. AKKOR MOST MI TÖRTÉNIK UGYANAZ, CSAK A SZEREPLŐK MÁSOK, ÉS NEM CSAK GYÁRAT VESZ A FÜTYISZES HANEM FÖLDET IS!!!
1magyar
Az ellenzék eladja az országot ezek meg megveszik?
karma1
@1magyar: Mi tortent? Milyen ellenzekrol beszelsz? Forditva tartod az ujsagot?
A fide$$ hirdette meg a foldarverest, mert ki akart b@szni a Simicskaval... Te nem olvasol ujsagot? Vagy nem olvasod legalabb a Propit? Startlap megvan?
papa.49
@1magyar: Nem az ellenzék a kontár elkurmány az eladó, és csak a gondosan kiválogatott csókosok lehetnek a vevők!!!
papa.49
@1magyar: Hát most nem értem, írd már le bővebben...
1magyar
Az ellenzék a multiknak adott mindent a fideszesek meg saját maguknak és marad kétharmad akinek kevés vagy semmi sem jut.
karma1
@1magyar: Bocsi, de en se ertem, meg igy se,...Illetve az ellenzek amikor a multik bejottek, akkor meg egyaltalan nem volt ellenzek, hanem az uralkodo part, es nem adtak oda semmit sem a multiknak, csak a lehetoseget, hogy Magyarorszagon kereskedjenek, es a megfelelo itteni adok utan a profitjukkal azt csinaljanak, amit akarnak. AMikor ok "teljes adomentesseget" kaptak, ez csak bizonyos adokra, es csak 5 evre vonatkozott. A multik pedig mar tobb mint 20 eve itt vannak es munkat adnak a magyaroknak, nelkuluk, mar regen csodot mondhatott volna Ma.o. gazdasaga...:o(((
1magyar
@karma1: De akik (minden) lehetőséget adtak a multiknak azok most ellenzék. igen, miután itt tönkretettek minden magyar céget, most már igen nehezen boldogulnánk nélkülük.
De ami maradt, azt meg a mostani csókosok felvásárolják.
karma1
@1magyar: Fogadjunk, hogy te sohase voltal vallalkozo egy percre sem, fogalmad sincs, hogy mitol ment tonkre anno egy vallalkozas. AMiben viszont nem vagy nagyon otthon, az az az informacio, hogy meg soha ennyien nem adtak vissza az iparukat, mint 2015-ben. (Tizezres nagysagrendrol beszelunk, es felhivnam a figyelmedet arra, hogy 6. eve a fide$$ van uralmon. Ha ugy duborogne a gazdasag, mint ahogy inkabb a banyaszbeka feneke alatti szintre tendal, akkor az orban altal kiuldozott multik helyen mar viragzo vallalkozasoknak kene ezerszamra noni. De nem no, kiveve a trafikok es andy vajna hozamat tekintve...Nem nagyon vagy otthon a tobb mint 40 fele uj adofajta ismereteben, amit hos pocakos vezirunk vezetett be az elmult 6 evben. Inkabb benne keresd a kisvallalkozasok tonkretetelenek az okat, ne kezdjel "emuttnyocevezni?, meg "bezzeg"-ezni a Kadar korszakkal... A kozelebe nem johet a mai, torveny tamogatta nagyformatumu lopasnak, hazaarulasnak.(
1magyar
@karma1: 96-2010-ig vállalkozó voltam, akkor csődöltem be.
karma1
@1magyar: Ha priviben megirod, mivel foglalkoztal, kapasbol megmondom, hol rontottad el, nem viccelek...Bar itt is elmondhatok annyit, hogy azt nem mondhatod, hogy egy multi tett tonkre, mert szemelyesen ismertem olyan kisboltot - a lanyom dolgozott benne a szunidejeben, tehat belulrol ismerem a szitut - hogy az elsokent megnyilt ma.o.-i TESCO mellett mukodo kisbolt forgalma MEGUGROTT, miutan a multi kinyitott! Nem akartuk elhinni, pedig igy volt!
egyvandor
A feleségnek 281 hónapja egy millió a nettó összjövedelme. Ez természetes nem? Ez egy korrupciómentes ország osztjónapot!
tobikamama
ÓÓÓ Szegény sokat dolgozott ezért a pénzért biztasson most Lázár adott neki kölcsönt a festményért. De szegények nem tudom ők is 1,6 % kaptak.De nem tudom meddig kell ezt tűrni a komcsizó maguk felé hajló kezű embereket.
1magyar
@karma1: Nem konkrétan a multi, hanem az, hogy a támogatások nagyon-nagy részét azok kapták. Tehát a kormányok nem a magyar vállalkozókat támogatták,hanem őket.
Ipa-t nem kellett fizetniük 10 évig, míg a magyarnak az első naptól. Stb...
Lepényleső
A felesége nem a rokona,s biztos,hogy külön a háztartása. Összeférhetők,- alkalmanként?
bencemacska
@egyvandor: Igazad van, a négy gyerek meg a küszöböt rágja vacsorára, mint a "saját láb" és testvérei!!!
papa.49
@1magyar: 12:38. ra én is vállalkozó voltam egészen pontosan 1994. től -- 2013. ig. az én vállalkozásomat nem tette tönkre multi, viszont tönkretette hogy becsukott annyi cég akiknek dolgoztam, és ez 2011-12 kezdődött...A hanyatlás 2009. ben kezdődött, mikor volt a válság, aztán erősödött, mikor a forint vitustáncba kezdett 2010 májusában, de még azt is túléltük, viszont mikor már a cégek ahol több gépem volt nem javíttatták, hanem leállították a rossz gépeket, akkor mentem én is tönkre...
Ami meg most folyik az az ország kiárusítása a haveroknak, nem egyéb!!!
Butautáló
Csak a vak nem látja, hogy ez egy valódi mutyi! Hirtelen mennyi földművelő lett a Fityeszben! Még ez a malacképű is!
karma1
@1magyar: A multik NEM kaptak semmifele kedvezmenyt, csak az 5 eves adomentesseget, HA beruhaznak Magyarorszagon. De utana - es azota is., most mar tobb mint 20 eve ok reszei a magyar gazdasagnak, huzoagazatkent. Gondolj bele, mi lenne, ha ok kivonulnanak.
Egy kis- vagy kozepvallalkozas keptelen lenne bizonyos igenyeket kielegiteni (pl. elelmiszerkereskedelemben), viszont rengeteg munkahelyet jelent a magyaroknak.

Es most azt se hozd fel, hogy a multik nem fizetnek eleget a dolgozoiknak, mert a multik a mindenkori MAGYAR minimalberen MINIMUM kifizetik a bereket, amit viszont a mi sajat kormanyunk allapit meg a dolgozok reszere...
agnes200
És a fidesz tévé, az ügyészség, az adóhasóság mind szemethúny az egész felett. Gyönyörű összejátszás. Mintha ez így totál normális volna.
1magyar
@papa.49: Két rossz közül a jobbik.
1magyar
@karma1: 10 év az az 5, és még amennyit nem tudunk. Az összeszerelőket is még ma is támogatják, nem is tudjuk mennyivel.
papa.49
@1magyar: Áruld már miért jó az nekünk ha a fütyisz prominensei, meg a strómanjai vásárolják meg állami hitellel az ország földjeit???Magyarul a semmiért szereznek földtulajdont, aztán be se léphetsz a határba, mert magánterület lesz az ország, és ráadásul a nép fizeti hogy földjeik legyenek!!!
human
Orbán legalizálni fogja a korrupciót!
Ma néztem a hírtévén a szerkesztők klubját és a fidesz barát szerkesztők elmondták, hogy bizony itt új nemzeti nagytőkés rend, egy új arisztokrácia építése zajlik. Ez Orbán terve, ezt láthatjuk megvalósulni a Mészárosok, Tiborczok látványos és hatalmas vagyongyarapodásában. A fedő sztori, hogy egy erős tőkés réteg kell, aki vállán viszi a magyar gazdaságot. Csak azt nem tudták megmagyarázni, hogy a szelekció akkor miért rokoni kapcsolatok alapján, pártszín szerint és nem a vállalkozó tehetsége szerint történik.
soljanka
@human: De az Orbán aszondta a múltkor a tévében, hogy ő nem tűri a korrupciót.
"semmifajta korrupciót nem tűrök el, nem tűrtem el a múltban sem és nem tűrök el a jövőben sem " ( Országgyűlés, dec.14. vagy 15)
Ezért nincs is.
Ezt biztos sokan látták, mert a zemberek még mindig szavaznának rá.
Úgyhogy Szájmonné becsületes úton jutott a milliókhoz a múltban, becsületesen jutott a jelenben a földekhez, és becsületes úton fog dolgoztatni a földjein a jobbágyokkal.
magyarbakancs
@papa.49: Össze körmölte a rávalót?
Vagy a barack mag üzlet ilyen jól megy L Simon úrnak?
Kíváncsi lenék mi a picsából van ezeknek ennyi pénz?
karma1
@zöldszem: 22.52-re. Na, ez eleg huzos volt, de kb. ez az arany, ilyen felbontasban...:o(((
human
@soljanka: Látod ennyi az egész. Csak át kell nevezni a dolgokat. Így lett a korrupcióból kormány program, a stadionból fedett sportlétesítmény, a szegényből, rászoruló az EMMI újbeszél szótára szerint.
karma1
@soljanka: Csillagom, ha orban beleteszi az alapkatyvaszba a nyilvanos lopast, mint elso torvenyt, akkor ezzel a csiribi-csiribaval mar nem is beszelunk korrupciorol, hanem a torvenyek betartasarol...

Csak nevet kell adni a gyereknek...:o))
profon
Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis
Úgy látom, maradt az első verzió !!!
agnes200
Nem véletlen, hogy a vagyonosodási vizsgálatokra vonatkozó adójogszabályokat úgy módosították, hogy most már senkit ne lehessen zavargatni, ha felmerül a gyanú, hogy olyan jövedelmei vannak, amelyeket nem adózott le, amikor szerezte. Védik magukat, meg amit összeharácsoltak... "Aszonták", hogy nem korszerű ellenőrzési típus, azzal megszüntették (vagy csak jól bekorlátozták, nem tudom pontosan)...
evacica
@human: Szegény Magyarország, ahol Mészárosok és társai alkotják majd az új magyar arisztokráciát!Pirulhat az arcunk miattuk!
evacica
@magyarbakancs: Abból amiből a többi talpnyalónak! Orbán rendesen fizet a mi bőrünkre, a mi pénzünkből! Istenem mikor ébred fel ez a szerencsétlen ország Csipke Rózsika álmából?!
Grafix69
Az ,hogy sokaknak 1000 ft sem marad a hónap utolsó hetében az ugye természetes . Nem tudok megfelelő szót ezekre az embereknek nem nevezhető egyedeknek a viselkedésére stb . Normális választásokkal ezt a rendszert sem eltörölni sem mérsékelni nem lehet ez halál biztos, nagyon sajnálom az otthon élő embereket ,dolgozókat és mindenkit akit kizsákmányol meglop és kihasznál ez a fasiszta rendszer.
egyvandor
@human: Ha Gorbánék valóban a magyar vállalkozásokat akarná feltőkésíteni:
Akkor nem a magas jövedelműek szja-ját tartaná alacsony szinten, hanem jövedelemből való befektetéseket venné figyelembe az adózásban.
Akkor pár apparátcsikoknál, rokonoknál, strómanoknál, politikai háttér cégeknél landolnának az állami pénzek, hanem gazdasági és vagy munkaadói fejlődést felmutató, vállalkozásoknál.
Akkor nem az állam csecsén lógó cégek lennének a legnagyobb profitot elérő vállalkozások.
Akkor nem a fővállalkozók vinnék el a haszon nagy részét, a tényleges kivitelezésre meg annyi pénz marad ami már a minőséget kockáztatja, (igaz így többször is át lehet adni pl . a várbazárt)
human
@egyvandor: Csak tudod a hatalmat is meg kell tartani. Az új arisztokráciának függnie kell Orbántól, Orbánnak befolyással kell lenni rájuk. Ha nincs Orbántól való függés, akkor gyengül a hatalma is.
human
@Grafix69: Hogy mit gondolnak a jobb oldalon a szegénységről?
"Az ország egyharmada menthetetlen, őket ott kell hagyni az út szélén, mert rajtuk már az sem segítene, ha az állam talicskával tolná a pénzt a felzárkóztató programokba."
hvg.hu/itthon/20130327_Ismet_a_menthetetlen_retegekrol_beszelt_a
human
@agnes200: Jól látod. A vagyonosodási vizsgálatok nehezítése (gyakorlatilag megszüntetése), a családtagok százmilliós állami megrendeléshez juttatása azt üzeni a magyaroknak, hogy egy és anyagilag mindenki felett álló réteget képvisel Orbán és kormánya. Ők az újnemzeti arisztokraták.
Grafix69
@human: Elolvastam a Bogár féle elméleti okfejtést de lehetne ezt teljesen normálisan is csinálni csak annyit kellene tenni,hogy a javak elosztásánál azoknak kellene kevesebbet adni akik amúgy is jól élnek és bizony azoknak kellene többet nyújtani akiket felakarnak emelni a nyomorból. Persze nem akarnak ők senkit felemelni ,legalább is a dolgozó nép gyermekét nem . Teljesen rá hangolódtak a saját vagyonuk felhalmozására. Semmi másal nem törődnek csak a pénz ellopásával. Azért lopás mert politikus soha nem dolgozott sem értékteremtő sem semmilyen munkát. Itt első sorban a Magyar politikusokat értem ,szinte kivétel nélkül ingyenélő hazug és erkölcstelen ember. Az a hatalom amit a választásokkal hullott az ölükbe szerintük felhatalmazás az erkölcstelen viselkedésre. A pályázati pénzeket el lopják ,az uniós támogatásokat szét vagy vissza osszák, a bűneiket amik napvilágot látnak vissza menőleges törvényekkel vagy évtizedekig tartó titkosítással fedezik. Az vizsgálatokat amik gátolnák szabad rablásaikban ,mind megszüntetik jogszabályok mögé bújva .Amíg ilyen senkiházi bűnözők alkotmányoznak ,törvénykeznek addig a Magyar dolgozók és kiszolgáltatott emberek élete siralmas mélységeket fog megélni. Akik termeltek,vagy termelnek azok mind elmentek vagy elmennek ,olyan mértékű a kivándorlás az országból ,hogy győzik ki kozmetikázni mindenféle barom KSH és egyéb adatokkal.
Grafix69
Még valami csak így mellékesen jegyzem meg ma Magyarországon ,főleg vidéken kétkezi munkásként dolgozni azért a pénzért amit adnak érte szégyenleni való. Soha az életben nem csinálhatja ezt velem senki mert bár Magyarország szép és ott születtem de nem fogok mártír lenni ezekért a mocskos emberekért akik az országot lerabolják.
human
@Grafix69: Az általános jólét nem cél, mert akkor gyengül a hatalom befolyása. Fenn akarják tartani a lakosság többségénél a függést. Amíg valaki a napját azzal tölti, hogy túléljen addig nem fog azzal foglalkozni, hogy egy Habony hogy lett milliárdos, de a lényeg, hogy tüntetni sem fog ráérni.
Grafix69
@human: Lehet sőt biztosan igazad van , ha itt ahol élek csak a tizede lenne annak a szemétségnek ami otthon akkor már politikusok haltak volna meg.
human
@Grafix69: Itt is durva dolgok lesznek, gyanítom.
agnes200
@human: "új nemzeti nagytőkés rend": hát ez csúcs! És a fidesz fanok még ezt is simán be fogják venni, hogy ez jó nekik! Eddig meg a kapitalistákat kellett kórusban szidni! Hát ezt én már hipnózisnak tartom, amit csinálnak, mert normális emberek ezt nem hihetik el! Persze, folyamatosan zajlik a tömegek agyi lebutítása, hogy ne értsenek semmit, csak bólogassanak.
human
@agnes200: innentől kezdve, aki Orbánt védi az nem beszélhet erkölcsőr. Mit tudott a jobb oldal felmutatni eddig elszámoltatás ürügyén? Egy Simon Gábort 200 millióval? Mészáros Lőrincne évi 800 millió csak az osztaléka. Úgyhogy a fidesz szavazók elmehetnek a büdös picsába a visszamutogatással.
human
@agnes200: Kezd kicsit bűntudatom lenni, hogy valaha elítéltem bármilyen bal oldali korrupt politikust. Orbán bandájához képest szűzlányok voltak.
kkalman
El Szájmonnénak jó fitymasz szokás szerint a család segített megvenni azt a "kis" földdarabot 281 millióért. Van akinek házat, másnak földet vesznek a szüleik, ha "nincs" pénze a gennyládának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.