Az MSZP azzal fenyegeti a kormánypártot és a hozzá közel álló üzletembereket, hogy egy esetleges kormányváltás után "minden árverésen eladott állami föld árának fedezetét kivizsgálja".

A ellenzéki párt úgy látja továbbá, hogy az árveréseket lehetővé tévő törvényt szignáló köztársasági elnök után a Kúria elnöke, Darák Péter is

cinkossá vált a történetben, mivel elutasította népszavazási kezdeményezésünk soron kívüli tárgyalását. Darák Péter nem tartja közügynek a nyilvánvaló fideszes földlopást.

A rendkívüli, soron kívüli tárgyalás elutasítása az MSZP állítása szerint azzal az indokkal történt ugyanis, hogy 

soron kívüli elbírálás kivételes esetben, nyomós személyi érdek vagy közérdek érintettsége esetén rendelhető el, a kérelemben foglaltak ennek megállapítására nem adnak alapot.

Vagyis a Kúria szerint nem érint közérdeket a földeladás-program. Az MSZP emlékeztet, hogy

Mészáros Lőrinc jóval a törvényi méret felett licitált, nehogy véletlenül egy hektár földet is veszítsen, végül a törvényesen birtokolható 300 helyett 400 hektárra tette rá a kezét.

Az ellenzéki párt szerint nem kell meglepődni,

ha a földbirtoklás felső korlátját felemeli a fideszes országgyűlés, a 300 hektár feletti terület bejegyzését, ugyanis a földhivatali informatikai rendszer kizárja.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Bravó ! Dr. Darák szerint nem közügy az állami földek elosztogatása ! Egy ilyen vezetőjű Kúriától várunk tisztességes döntéseket ?
Maffia az államgépezet minden fogaskerekében !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
A válasz Jolly Joker.
Miért nem a menekültek feljelentésével foglalkozik az ellenzék?
Hagyjanak minket békésen nemzethy lopni!
justhpeter
Végre egy értelmes ötlet. Én támogatom. Már csak egyetlen kérdésem van az mszp felé, mikorra tervezik a hatalomátvételt ? Vagy puc(n)cs lesz ?
kkalman
Ha az állami földek eladása nem közügy, akkor mondja meg már valaki, hogy mi számít közügynek? Fideszesek válaszát is szívesen olvasnám!
Desischado
A jó curva édesanyjukat! Még hogy nem közügy?!?!?! Elmennek a pokolba! Maffia módszerek! Gratula mindenkinek, aki erre a maffia bandára szavazott!
Gyuri Géderről
Az ötlet kiváló! Csak az a szépséghibája, hogy csak a földárak fedezetét vizsgálnák.
Nem vagyok jobbikos, de részükről - évekkel ezelőtt - volt egy javaslat, lehet, hogy már számukra sem aktuális, teljes vagyonosodási vizsgálat a rendszerváltás kezdetétől.
Akkor ezt egyik párt sem támogatta.
Hat csoda, hogy ide jutottunk?
nemjoezigy
@Gyuri Géderről: Ez nem (csak) jobbikos javaslat volt, hanem minden jobb érzésű, becsületes ember gondolta így!
Kellett egy időpont, ahonnan a 'kapitalizmus' szabad-rablásos eredményét lehetett volna számolni.
De ahogy se az első, 'rendszerváltó' antal kormány, se az utána következő egyik sem volt becsületes, egyik sem a többség és az ország érdekét nézte, hanem az egyéni gazdagodás volt az elsődleges szempont!
Mindegyik úgy alakította a törvényeket, hogy törvényes legyen az egyébként józan ésszel, és ellenzékiként is lopásnak számító tevékenységük.
Ennek már csak következménye, hogy mindegyik amikor hatalmon volt, azzal áltatta a közt, hogy lesz igazság és számonkérés, de soha, de soha nem lett!
És valószínű soha nem is lesz, ha nem becsületes, humánus gondolkodású, érzületű emberek kerülnek a parlamentbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.