Nem hitt a szemének a Bors képszerkesztője, mikor a köztévé oldalán Jakupcsek Gabrielláról keresett képeket. Ugyanis nulla darabot talált, holott pár napja még több száz adásból kivett kép és beállított fotó közül válogathatott az, aki rákeresett a műsorvezető nevére a Médiaklikk oldalán.

 Az újságíró rákérdezett az MTVA-nál, miért szedték le a fotókat, kidöntött erről, amire ezt a választ kapták:

Köszönjük kérdéseit, amelyekkel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a közmédiához tartozó mediaklikk.hu oldalon nem történt változás a kérdéses tartalmakkal kapcsolatban.

Ehhez képest ha rákeresünk Jakupcsek nevére, bár néhány hírt kidob a kereső, de fotókból vagy videókból egyetlen egyet sem:

Jakupcsek Gabriella képeit is leszedi a közmédia?

Frissítés: Az MTVA az alábbi közleményt adta ki az ügyben:

A Bors tegnapi válaszunk ellenére ma reggeli, 2016. 01. 14-i lapszámában az 1.,2., valamint a 13. oldalon is arról számol be, hogy „Eltüntették Jakupcsek képeit a köztévéből”.

A Médiaklikk felületén jelenleg is elérhető számos videó, képi találat, amelyen szerepel Jakupcsek Gabriella.

A mediaklikk.hu nem az MTVA archívuma, főképp nem fotóarchívuma, a Médiaklikken a közmédia csatornáinak tartalmai 60 napon át érhetőek el, így az ezekkel kapcsolatos írások, kapcsolódó tartalmak, videók, képgalériák, szavazások, stb. szintúgy.

Mindezek szerint alaptalannak találjuk azon állítást, hogy néhány napja még több száz videót listázott a kereső, de most már egyet sem, így ezek törlésre kerültek. Az eredmények napról-napra változhatnak, tekintettel a 60 napos szabályra.

Bármiféle tartalmak eltüntetéséről szó sincs, hiszen a tartalmak nem képek vagy videók, hanem cikk formájában kerülnek rögzítésre, ehhez vannak rendelve a képgalériák, videók, így ezeket külön tartalomként (tartalomtípusonként) a kereső nem találja meg.

A cikkben tehát hamisan állítják, azt, hogy „eltüntették Jakupcsek képeit”, ezzel egy időben pedig a kérdésben megfogalmazott „MTVA képarchívuma” nem létezik, nem is létezett. A cikk tehát azt a hamis látszatot kelti, mintha az MTVA bosszúvágytól vezérelve törölte volna ki a Jakupcsek Gabrielláról szóló tartalmakat, holott erről nyilvánvalóan szó nincs.

Az MTVA vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket mind a Bors, illetve minden további média tekintetében, amelyek a hírt átvették, saját felületeiken megjelentették.

A mediaklikk.hu működésével kapcsolatos bővebb információ a hirado.hu oldalon olvasható: http://www.hirado.hu/2016/01/14/mtva-sajtokozlemeny/

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
hát nem tudom...azt értem, hogy újabb, fiatalabb versenyző talán előnyösebb, de ennyire mégsem kellene alázni...
...kiváncsiságból bekukantottam valamelyik nap a ridikülbe, egyészen csinos volt, őszintén szólva pár pillanatra a szám is tátva maradt...

az ATV-n fut egy műsor, asszem a nő háromszor...nos ott a műsorvezetővel szemben ül Lorán Lenke...hááát nem tudom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.