Áprilistól átalakul, megerősödik az akut sebészeti ellátás Budapesten – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója péntek reggel az MTI-vel.

A Népszabadság pénteki számában azt írta, hogy áprilistól megszűnik Budapesten a sebészeti ügyeleti rendszer, a jövőben a mentő a beteg állandó lakhelye szerinti illetékes kórházba viszi az akut sebészeti ellátásra szorulókat. Akiknek nincs bejelentett lakcímük a fővárosban, azokat abba a kórházba viszik, amelynek a körzetében rosszul lettek. A napilap szerint erről a változásról az Országos Mentőszolgálat tájékoztatta az intézményvezetőket.

A mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel azt közölte: a sajtóban tévesen és félrevezetően jelent meg az az információ, hogy április 1-jétől "megszűnik Budapesten a sebészeti ügyeleti rendszer".

"A valóság az, hogy az általános és hasi sebészeti ügyeleti rendszer az érintett kórházi vezetőkkel hónapokkal ezelőtt, előre egyeztetve április 1-jétől úgy alakul át, hogy a betegek Budapesten nem csak néhány, naponta változó, de előre kijelölt kórházban, hanem valamennyi, sebészeti ellátásra alkalmas kórházban, a nap 24 órájában megkapják a szükséges sebészeti ellátást" – írta.

Győrfi Pál hozzátette: az akut sebészeti ellátó kapacitás Budapesten tehát április 1-jétől megerősödik, a jelenlegi néhány kórház helyett valamennyi, sebészeti profillal rendelkező fővárosi kórház ellátja a sürgősséget igénylő sebészeti betegeket a nap 24 órájában. A baleseti sebészeti, érsebészeti, idegsebészeti és szívsebészeti ellátás és sebészeti járóbeteg ellátás változatlan rendben működik tovább – áll a közleményben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@coni: Nekem is hasonlóak jutottak az eszembe... Nincs pénz ugy általában az egészségügyre sem, de ezek szerint minden kórháznak szuper mütővel és "személyzettel" kell rendelkeznie, mert bármikor lehet a kerületben baleset. Valóban érthetetlen: eddig "sulyponti" (szinte központi) kórházakat akartak "kinevezni" és ezzel együtt több kórházban 1-1 ellátást meg akarták szüntetni. Ezt most a mentősök szóvivője jelentette be... vajon tudnak erről az egészségügyi intézmények is?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@coni: Talán tudatlanságom elnézhető -- mert ugye nekem mindegy, hogy balesetből, vagy más miatt, de "sürgősségileg" segitsenek -- ... de hogy a szakemberek szerint érthetetlen... hát ez a baj... és akkor csak a szervezés szempontjait nézik!
Bercifiu
Mindenkinek adjanak egy szikét, s otthon a rokonság megoldja a problémát. Ha nem sikerül, jön a szociális temetés.
varrólány
A nagy fejlesztésekben elveszik a legfontosabb az ember! Más városokba kell utazni , mert osztályok szűnnek meg , sok a várakozás ami sok betegségnél végzetes lehet.
glorianna
OK, hogy minden szinten szinte minden lesz, no de ember (azaz: sebész, aneszteziológus, műtősnő, nővér, beteghordó) lesz-e? Vagy a vécépapír+evőeszköz+gyógyszer mellé csomagoljon szakembert is a kedves beteg?
eszegfu
@glorianna: Egy cseppet elkapkodtad, már meg ne haragudj!:)))... a "minden szinten szinte minden"... ez még az "átkosban" a Corvin áruházra vonatkozott...de az kizárt, hogy a mai egészségügyi intézményekre lehetne érteni! Vagy esetleg "odavarázsolják"? A gyermekélelmezésben megtakaritott pénzt most "téves számfejtés" miatt visszakérik a focistáktól és majd ebből?! Talán az lenne a legjobb, ha a kedves beteg felkérné Pataky Attilát - azt hiszem ő az az énekes -, hogy "ufos" tehetséggel megáldva, kézrátétellel gyógyitson, operáljon... Sajnos ez sem viccesebb a mostani hirnél...:((
Toby
Szóval eü.-i szolgálatba állnak a hentesek ?
Délelőtt karaj, délután lábamputáció ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.