A Lego bővíti nyíregyházi gyárát, a 30 milliárd forint értékű beruházás keretében a cég 1600 fővel növeli munkaerő-állományát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter közölte: a kormány költségvetési forrásból 4,4 milliárd forinttal járul hozzá a nyíregyházi beruházáshoz, amely azért is kiemelt jelentőségű, mert egy ilyen mértékű munkahelyteremtés rendkívül fontos az országnak azon a részén.

Jesper Hassellund Mikkelsen gyárigazgató, a Lego-csoport senior alelnöke elmondta: a fejlesztéssel kétszeresére nő a nyíregyházi gyár mérete.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
Ilyen aprópénzre veri magát? Még 15 százaléka sincs a beruházásnak. Amit valószínűleg akkor is megcsináltak volna, ha egy fityinget se ad a kormány, de hülyék lettek volna visszautasítani.
enslaved
@eszegfu: Ennél több jutott most két stadionra plusz forrásként...
eszegfu
@enslaved: Erről nem olvastam, de elhiszem... Tudom, hogy nem kellene ennyire örvendeznem, én csak az ott élőkre gondolok...legalább ennyi embernek lesz munkája!
Felfogom hidd el, hogy ez nem a kormány sikere, de legalább a munkanélkülieknek is adott a cég egy lehetőséget... és pont lesza@rom, már bocs.!, hogy a kormány minek könyveli el!!!
enslaved
@eszegfu: De, lehet örülni, hiszen mindig jó, ha új munkahelyek létesülnek.
Toby
Nem baj, mi meg a Vajdaságban bővítünk és beruházunk, onnét várhatóak még birkaszavazatok, a Lego csak azért kapott egy ki lét, hogy kiállhasssnak a mikrofonok elé ezzel is !
1magyar
@Szókrakész: 27,5 millió egy munkahely támogatására? Ha leosztod a havi minimálbérrel (mert úgysem kapnak többet) hány évig elég lenne egy embernek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.