A Fidesz szerint a szocialisták már megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik – a nagyobbik kormánypárt pénteken közleményben reagált az MSZP elnökhelyettesének nyilatkozatára.

Gőgös Zoltán úgy értékelt, hogy a földárverések folytatása csak "a fideszes főembereknek és Orbán-közeli vállalkozóknak, valamint családtagjaiknak siker", az országnak viszont iszonyatos kár.

A Fidesz válasza szerint a szocialisták "ismét a magyar gazdák megtámadására készülnek", a Jobbikkal együtt nem először támadják meg a Földet a gazdáknak programot az Alkotmánybíróságon.

"Megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik, ahogy tették azt kormányzásuk alatt is, amikor a külföldi spekulánsok kezére játszották a termőföldeket" – fogalmaztak közleményükben.

Leszögezték: a polgári kormány a magyar földet magyar kézben akarja tartani, meg akarja védeni a külföldi spekulánsoktól, akik Romániában például már a földek 40 százalékára rátették a kezüket.

A magyar kormány ezért a helyben lakó magyar földműveseknek ad arra lehetőséget, hogy a termőföldeket nyílt árveréseken, tisztességes piaci áron megvásárolhassák – nyomatékosították. A meghirdetett földek 61 százalékát már megvásárolták a gazdák.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy február közepétől folytatódnak a földárverések.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
@enslaved: Az én szememben az a magyar gazda aki ért a földműveléshez és aktívan részt vesz a föld megművelésében!Ezek a hernyók csak tulajdonosok akik visszaélnek a helyzetükkel! Azoktól az igazi gazdáktól veszik el a lehetőséget akiknek a föld ad megélhetést.Azoktól akik évtizedek óta a kétkezi földművelésből élnek és tartják el a családjukat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
A földtulajdonosokon kívül van még jónéhány családtag, pl. a trafikosok, kaszinótulajdonosok, nemzeti pitypangtudósítók, századvéges és egyéb alapítványi dicshimnusz firkászok, habonyok, stb Párt még nem került ennyibe a magyar népnek, az biztos!
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kukac50
A Föld a Magyar nép tulajdona! Nem adhatja el egyetlen párt sem,mivel a Néptől nem kapott rá felhatalmazást! Főleg arra nem,hogy Fidesz közeliekhez kerüljön több száz hektár!
aki 5 hektárt bérelt az államtól annak nincs pénze megvenni, de eddig ebből élt,most munkanélkülit csinálnak belőle.
feco fero
@kukac50: Nagyon egyet értek veled! Nem száz, hanem több tízezer hektárt bitorolnak már, és ki tudja hány emberük áll még sorba!
Még annyit, hogy ha ennyi sok száz milliós, milliomos földművelő lenne e országba, milyen jó is lenne.
Én változatlanul javaslom, hogy mindenkinél aki sikeresen vett részt az árveréseken vagyonosodási vizsgálatot kellene indítani! Igazolja, hogy ténylegesen leadózott jövedelméből tud fizetni!
Igazolja, hogy milyen gazdálkodási terv támassza alá, a sok száz milliós BANK hitelének, visszafizetési garanciáját, egyáltalán a BANK hitele mögé milyen fedezetet tudott le tenni, azt hogyan szerezte!
Mind ezt csak a hitetlenek, elégedetlenkedők meg nyugtatásáért, attól függetlenül, hogy én hiszem, hogy mindenki tisztességes pénzből, fedezetből, tud fizetni!
Az meg aztán eszem jutna, hogy ki ki esetlegesen a kapcsolati tőkéjének köszönhet bármit is!
nezelodo
Na kérem, be lehet venni a cavingtont, hátha emlékezik még a szavazatát a fidesznek ajándékozó publikum a családi gazdaságoktól tejjel-mézzel folyó Kánaánná változó Magyarországra. Ja hogy nem minden földművelő családi gazdaságára gondolt Orbán, csak a Lenciére a kedves párjáéra, a Sajmonéra, meg az ő kebelbarátaiéra, a rokonságáéra, az őt hatalomra segitőkére, (na jó a Lajos időközben feketeseggű lett ). Aztán lehet csodálkozni mi lett a hordószónokok által a nagy magyar pusztába beleordított családi gazdaságokból.
magyarbakancs
"A Fidesz szerint a szocialisták már megint a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit védik – a nagyobbik kormánypárt pénteken közleményben reagált az MSZP elnökhelyettesének nyilatkozatára."
Olyanok vagytok mint egy rossz bakelit lemez.
Ami mindig ugyan ott akad meg.
Borzalom amit dumáltok Fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.