A magyar kormány 2015.december 23-án visszavonta a lakhatási támogatási-, valamint a megtakarítási célú biztosítási rendszert, amellyel eltörölte a rendvédelmi dolgozók Fidesz által kidolgozott életpályamodelljének két alappillérét – mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese vasárnap.

A politikus úgy nyilatkozott: "becstelen módszer, hogy a Fidesz valamit bejelent, egész évben dicsekszik vele, learatja a politikai hasznot, majd az utolsó pillanatban az egészet visszaveszi".

Kifejtette: 2011-ben eltörölték a szolgálati nyugdíjba vonulás lehetőségét, ehelyett a megtakarítási célú biztosítási rendszer nyújtana védőhálót azok számára, akik idősebb korukban már nem tudják teljesíteni a hivatásuk során elvárt fizikai feltételeket.

Emellett az ígéretek szerint a hivatásos szolgálatot teljesítők lakhatási támogatást, illetve kedvező hitelfeltételeket kapnának, a rendszer koncepcióját pedig már tavaly év végére el kellett volna készíteni. Azonban a Belügyminisztérium által a napokban közzétett rendelettervezetet szerint nemcsak eltörölték a lakhatási támogatás rendszerét, hanem brutális lakbéremelés van betervezve – fogalmazott az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Mint mondta, a szolgálati lakásban élő rendvédelmi dolgozók 2016. március 1-jétől 150 százalékos, 2017. január 1-jétől pedig 230 százalékos lakbéremelésre számíthatnak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Lehet hogy most nem leszek népszerű, de! Hogy a ragya verné ki az összes 45 éves korban nyugdíjba vonult ótvaros rendőrt és katonatisztet akik a szép zsíros nyugdíj mellett még másodállásban biztiőrködnek meg mittomén milyen helyeken dolgoznak - mert dolgoznak - fing pénzért laknak a szolgálati lakásokban, most meg nyavalyognak hogy emelik a lakbért??? Emeljék is, ha már ti nem emeltétek a seggeteket és mentetek volna el akkor szavazni, vagy tüntetni vagy elkergetni a pichába ezt a szennyes bandát amikor először gyomron rúgtak benneteket. Úgy kell nektek, egyétek meg amit főztetek a tetves közszolgákkal egyetemben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.