Hosszú évek óta okoz hatalmas károkat az államkasszának az a húsipari vállalat, amely 2013-ben 8 milliárd 200 millió, 2014-ben 9 milliárd 500 millió forint nettó árbevételt ért el, ám alkalmazottait jellemzően minimálbérrel foglalkoztatja, amelynek nettó összegét havonta, rendszeresen 60-100 ezer forintokkal egészíti ki - zsebbe, a közterhek megfizetése nélkül. A társaság több ismert kereskedelmi lánc beszállítója.

Forrás: privatkopo.hu
Feltöltő: bzoli
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@nyanya001: Nekem az se fér a fejembe hogy milyen bírkák azok akik a Gyurcsány kormány alatt kapták a gázártámogatást. Az jóval több volt mint a rezsicsökkentett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@Eriksson: Ebben a történetben mindig a vállalkozó jár jól,ha nem jelenti be az alkalmazottat,akkor is ,ha kevesebbre ,akkor is.Ráadásul sok helyen a "zsebbe pénzzel" zsarolják a melósokat,melyet hol kifizetnek,hol nem.
Eriksson
@hetöndöe: Az az igazság, hogy néhány vállalkozó a munkabért terhelő járulékokat spórolja meg így. Ám ez senkinek sem jó, főleg az alkalmazottaknak nem.
De azok az emberek akiknek nincs más választásuk, vagy per pillanat nagyon jól járnak így is, nemigen gondolnak a következményekre. Első pofára esés lehet, amikor elmegy az orvoshoz és kiderül, hogy nincs biztosítása.
hetöndöe
@Eriksson: Tudod mi az igazán nagy baj,hogy nem néhány vállalkozóról beszélünk,hanem a többségükről,mert a különböző trükközések túlnyomó részükre jellemző.
A törvényes,tisztességes működés a ritka.A NAV meg alszik és pár ezer forintos marhaságokkal van elfoglalva jórészt,illetve a nagyobb fogásoknál is kiesnek a hálóból a "hátszéllel" rendelkezők,illetve a pénzzel lezsírozott ellenőrzések.
Eriksson
Bizony van ilyen, hogy lefizetik az ellenőröket mert így még mindig olcsóbb mint adózni.
Viszont én az egészségbiztosításra gondolok elsősorban, hogy mi van ha azon spórolnak? Pl., ha éri a dolgozót egy üzemi baleset. Esetleg megrokkan. Akkor kié a felelősség?
szaboria1
Vajon kilehet az a KFT aki ekkora összeget tud termelni 160 alkalmazottal.
Bercifiu
A hatalom a béka segge alatt, ha ilyet büntetéssel meg lehet úszni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.