Tanyákon épülő házakra is lehet otthonteremtési támogatást kérni – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Tuzson Bence ismertetve a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) lehetőségeit, a szabályozás tervezett módosításait, egyebek mellett azt mondta: azokon a területeken, ahol nem építhető ki valamennyi közmű, könnyítéseket tesznek.

Példaként említette, hogy ahol még nem épült ki a szennyvízcsatorna-hálózat, de zárt tárolót építenek, megkaphatják az állami támogatást, továbbá azokon a tanyákon, ahol nincs vezetékes víz, elfogadják, ha iható víz biztosítható fúrt kútból.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
na igen. kell a műkörmös földtulajdonosoknak is az ingyen pénz.
Csak a minimál béresek, a közmunkások, munkanélkülieknek nincs rá szüksége. Ők éljenek meg 48-ból...
nemjoezigy
A devizások segítését miért nem veszik bele?
Mert a jó módúakat már megsegítették, a szegényebbek meg mehetnek gyerekestől az utcára.
Mert nyilván albérletet nem tudnak fizetni, ha a törlesztést sem tudták!
Több családot védenének meg így a hontalanságtól, mint amennyit elérnek ezzel az átláthatatlan, az építő cégeket támogató ötletükkel!
De ez ezt a mocskos fideSS-kdnp rablóbandát nem érdekli!
lampa laz
A földbirtokosoknak így a tanyákat is lesz miből felújítani. Ezzel a csok-kal is egymást csokkolják.
nezelodo
Nahát, tényleg tejjel mézzel folyó Kánaán lett az ország! Pedig nemrég a hozzátartozóimnak egy törvényismerő önkormányzat még lakcímkártyát sem volt hajlandó kibocsátani a vásárolt tanyájukra! Most meg nem tudják eladni, mert több hónapos hirdetményt ír elő a "törvény" meg nagy összegbe kerülő művelési ágváltozási procedúrát, a vevők meg nem várják ki eme polgárbarát előírás kifutását. Ehhez képest ez a nagy adomány számomra sima hazugság, mert a valóság egészen más, ha még nem dózerolta el a tanyát a körülötte kisbirtokot birtokot vásárló ezerhektáros "családi gazda". Számomra annyira hihető, mint a fidesz által is minden választás előtt beígért tanyavillamosítás, és egyéb fejlesztés, amely pénzügyi alapjából a Rogáncs épített a kerületében valamit a saját dicsőségére, emlékeznek?
Toby
A szokásos parasztvakítás, figyeld meg, hogy az udvartartás hogyan fogja "fejleszteni" a nyaralóit, borospincéit, a csóró, szolíd "hegyi hajlékait" !
Nem kell sírógörcsöt kapni, a sunyiság, hallatlan kedvezménynek beálltva !
namihami
Tessék mondani, a tanyai fabudi kizáró ok, vagy igazolt (Kubatov-lista) szavazópolgár esetén jár az egyedi elbírálás?
A műanyagkannában közkútról hozott víz is ide számít?
Persze szigorúan egyenlő mérce alapján történő döntések folytán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.