Vissza kell adni az iskolát a gyerekeknek, a pedagógusoknak, a szülőknek és a településeknek – mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Budapesten, tizenkettedik évértékelő beszédében.

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt Sokak Magyarországa című, februárban bemutatandó programjából részleteket idézve az oktatás, a kultúra és a művészet világát nevezte az ország legfontosabb kezelendő problémájának, amelyet szerinte az egészségügy rendbetételének kell követnie.

Gyurcsány arról is beszélt: nem szabad agyonnyomni a pedagógusokat, nem szabad belepiszkálni hetente az oktatási rendszerbe.

Meg vannak ezek húzatva

- kommentálta.

A politikus azt mondta, Magyarország legfőbb érdeke és célja nem a kevesek gazdagodása, hanem a sokaság felemelése és új távlatok kinyitása. A DK egy olyan világot ajánl, amelyben a tisztesség, a felemelkedés az előremenetel alapja, nem a bűn, az árulás, a lopás – jelentette ki.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
na most nekem is van egy ötletem, minden politika tartsa magát távol az oktatástól, mert nincs az a leromlott iskola, amely ne lenne magasabb szinten mint a magyar politika.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
A falunkban soha nem feledjük el azt, hogy 2008-ban kinek a kormányzása alatt bomlasztották az iskolánkat, MSZP-SZDSZ-es jegyzői háttér megállapodással. 2014-ben el is takarítottuk polgármesterestől.

A pikantéria még az egészben az, hogy akkor, azzal kábították a helyieket, hogy egy alapítványi(ez ebben az esetben egy agymosó szektát jelentett, mint kiderült) iskola lesz. Nem lett.
leszúrt rittberger
Hát ezzel sem fog választást nyerni. Ki nem szarja le a pedagógusokat meg a gyerekeket? A nyugdíjasoknak kell ígérni ingyen parízert, meg csillogó üveggyöngyös nyakláncokat!!!

Nagyon kellene már a baloldalnak egy Habony Árpád. Évek óta minden ilyen buborékhámozásnak ez az egy tanulsága van.
justhpeter
na most nekem is van egy ötletem, minden politika tartsa magát távol az oktatástól, mert nincs az a leromlott iskola, amely ne lenne magasabb szinten mint a magyar politika.
justhpeter
@Rockxy: Lázárt is hajtsák el a zsidók a térerőhiányban.
egyvandor
@leszúrt rittberger: Azért hogy a másik oldal is maffiaként vezesse az országot felesleges drukkolni ki legyen a góré. Akkor inkább csomagolni kell,
Szókrakész
"A Demokratikus Koalíció elnöke a párt Sokak Magyarországa című, februárban bemutatandó programjából"

Megint kezdi a 100 pontos, lépéses terveket, ami mindíg 120 lett és mind füstbe ment?
Lepényleső
Az iskola nem kell a gyerekeknek,helyet kell teremteni,ahol elsajátíthatják a nekik tetsző ismereteket,érintve az általánost is,de nem elsősorban? Ennek alapfeltétele azonban az,
amit még soha el nem értünk; szabadság,mindenkinek?
eugen4402
@Lepényleső: Meglepő lesz, amit írni fogok! Olyan országban nem is lehet szabadságot biztosítani MINDENKINEK, ahol a lakosság 99%-a nem tud különbséget tenni szabadság és szabadosság között, és nem is hallott még olyan szavakat, hogy "önfegyelem", "önkorlátozás", és más ilyen divatjamúlt szarságok... Előző generációk múlasztásait már nem lehet bepótolni.
Lepényleső
@eugen4402: A szabadságot soha nem biztosították,hanem kivívták. Az önkontroll társadalmi
berendezkedéstől mentes. Az előző generációra fogni,hogy mi miért nem vagyunk szabadok
olyan,mintha a következőre mondanánk,hogy nem érdemlik meg azt. A véleményem nem irtja a
gazt,nem is nyújt vigaszt,főleg annak,ki mint én;paraszt.
eugen4402
@Lepényleső: Akkor én is paraszt vagyok, mert nem sok vigaszra leltem a hsz.-edben. Ráadásul már kezdtem büszkélkedni,hogy megtanultam, hogyan kell másokra hárítani a felelősséget, és önmagamat felmenteni, erre tessék: csipőből megcáfolsz. Legalább foghatnám rád, hogy a Te hibád, de nem megy... :-)))
Csizmás Kond
amúgy az iskola soha nem volt a gyerekeké...most van az a bolond világ ahol bárki iskolát " üzemeltethet" annak reményében hogy valamilyen jövedelmet produkáljon.
Yoda69
@Csizmás Kond: Idezz pontosan vagy sehogy: "Vissza kell adni az iskolát a gyerekeknek, a pedagógusoknak, a szülőknek és a településeknek – mondta Gyurcsány Ferenc"
Csizmás Kond
@Yoda69: pontosan a címet idéztem ...
amúgy az iskola mint kötelező oktatás az csak akkor és úgy működik egységesen és jól ha az állam kezeli...semmiféle másra átruházott feladat nélkül.
A szakképzés lehet bárkié...de ugye akkor az már pénzbe kerülne..na meg a munkahely sem lenne hozzákötve...szóval ez az összekutyult rendszer csak ide vezethetett.
Yoda69
@Csizmás Kond: Na latod ez a baj veletek, fideSSnyikekkel. Csak a cimet nezed nem a tartalmat.
Az onkormanyzatok is allam resze. Nekik kellene visszadni az iskolakat kezelesre, nem pedig kinevezni minden iskola elere egy illetekes elvtarsat a partbol.
perfekt
@Csizmás Kond: Szia.Kellenek azok a dolgok,az iskolák jó működtetéshez amit leírtál.De a legfontosabb kelléke a sikereknek: sok ,hívatásához elkötelezett lelkű,és szakmailag kiváló pedagógusok.Na azok hiányoznak most, s tisztelet a kivételnek--nem rendelkeznek ezekkel az erényekkel.Fizetésük nagyságával egyenesen arányosan-nincs produktív munkavégzés!.
gazdag dezső
Hogy is van ez a dolog ? Neki,de rajta kívül még nagyon sok -sok embernek kellene visszaadni az ellopott vagyonokat! Neki van nagy szája ,de miért is egy ilyen embernek aki ugyanazt tette,meg aztán a hívei is elég kevesen vannak! Talán azért van nekik akkora hangjuk ,hogy soknak látszódjanak ?
gazdag dezső
Neki is ,de az egymás után következő kormányok szép lassan tönkretettek minden olyat is ami jól működött korábban ,vagy javítani kellett volna ,és nem tönkretenni.De hát ilyen Balog minisztertől mit lehet várni?Ilyenkor az jut az eszembe,hogy a régi átkosban mennyire okosabbak voltak miniszterek vasmunkás,pék,esztergályos stb. végzettségekkel is !! No meg munkásból lett Tsz elnökök,vállalat igazgatók.Most 5 milliós fizetések mellé továbbképzést kellene kapniuk valami régi jobb szakemberektől !! No nem a pénzlopásból,és a sikkasztásokból.Hogy legalább annyi esze lenne a képelőnek ,hogy ne egy napra szerezzen magának 125 ezerről számlát a benzinkútnál!!!És ez szabályos ??
nemjoezigy
Állítólag ez a gyurcsány értelmes!
Szerintem nem, mint ahogy a környezete sem.
Aki így leszerepelt mint ez a pártjával együtt, az ne akarjon a felszínen első emberként megjelenni!
Többet árt mint használ minden jó ötletnek, jó elképzelésnek!
Nem véletlenül mondják a civilek, hogy nem akarnak párt kelképeket látni a rendezvényeiken, mert a pártok, csak megosztást eredményeznek ebben az országban! Hasznot, azt nem hoznak!
Máshogy megközelítve a témát, a gyurcsányi munkásság okozta a fideSS-kdnp népnyúzását, zsarnokságát, csalásait, a nép ilyetén megosztását, a politikusokba vetett hitük teljes lenullázását!
Megint másképpeni megközelítés: a gyurcsányi baloldal, lejáratta a baloldali kifejezést, holott az igazi baloldal az a kizsákmányolt legszélesebb réteg, ami kb a 80%-a a népességnek, jelenleg is. (A bérből, fizetésből, nyugdíjból, ellátásokból és ezek hiányából élők)
Akik minket kizsákmányolnak az a jelenlegi és a mindenkori politikusok az egyre jobban gazdagodó qrva gazdagok!
Ezek ellen, mármint a jelenlevő ideológiai oldalak ellen a megfelelő kifejezés a humánus!
Remélem olyan tömörülés nem lesz, ahol az azt létrehozók lejáratják ezt a fogalmat!
Csizmás Kond
@Yoda69: "velünk"...a duplalátásod nem sok jót igér...veled az a baj, hogy húztál mint a vadlúdak de folyton visszagágogsz...
Az önkormányzat pedig mint a hogy a nevében is benne van nem állam hanem egy önellátó közösség az államban...
Csizmás Kond
@perfekt: Addig amíg négyévenként hoznak újabbnál újabb rendeleteket nem is lesz másképp.
Az oktatás liberálisan nem működik csak diktatórikusan.
kukac50
Meg kell szüntetni a KLIKET és a helyi önkormányzatoknak vissza adni a hatáskört.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.