Nem csökken az Európára nehezedő migrációs nyomás a rossz idő ellenére sem, napi 2500-3000 migráns érkezik az Európai Unióba; a hideg idő elmúltával pedig minden eddiginél nagyobb mozgás indulhat el – hívta fel a figyelmet Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó az M1 aktuális csatornán szombat este.

Hozzátette: az Európai Unió eddigi megoldásai, kvóták, hotspotok (menedékkérő-regisztrációs központok), vagy a Törökországgal való együttműködés fejlesztése nem vezettek eredménye, határozottabb megoldásra van szükség az európai emberek biztonságának garantálása érdekében.

Elmondta: Magyarország teljes mértékben támogatja azt a szlovén kezdeményezést, hogy haladéktalanul kontrollálják, állítsák le a migrációs áramlást a balkáni útvonalon, és vezessenek be szigorú határellenőrzést a bolgár-görög és a macedón-görög határon.

Kitért arra, hogy a honvédelmi tárca által benyújtott, a terrorhelyzet esetén alkalmazandó speciális jogköröket biztosító alkotmánymódosítási tervezet célja a biztonság megteremtése, a magyar kormány intézkedési képességének biztosítása, hasonlóan valamennyi nyugat-európai országhoz.

Tiszta jogi helyzet keletkezik azzal, ha van egy ilyen, a parlament és a köztársasági elnök által ellenőrizhető módon bevezetett alkotmányos időszak – mondta.

A kormány nyitott minden ésszerű és a biztonságot szolgáló ellenzéki javaslatra – tette hozzá. A demokráciákban bevett jogszabálytervezetről van szó, alaptalanok az ezzel ellentétes vélemények – jegyezte meg.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Figyeld a kis wiccest:

"Tiszta jogi helyzet keletkezik azzal, ha van egy ilyen, a parlament és a köztársasági elnök által ellenőrizhető módon bevezetett alkotmányos időszak – mondta."

Mert (k)áder aztán piszkosul fogja ellenőrizni és felügyelni, nem szólva a mellékszereplői státuszba nyomott parlamentről !

Anyukának kell mesélni - oktondi - ő talán kritika nélkül beveszi !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
A demokráciákban szoktak arról szavazni,hogy bevezessék-e a korlátlan diktatúrát?
Olyan már volt,hogy valakit"demokratikus"úton választottak meg,aztán mi lett belőle?
Legjobb példa az osztrák piktor esete erre,ezek meg mint a sínpár,mennek mellette?
nezelodo
Ennek az imája is úgy kezdődik, "A mindennapi riogatásainkat add meg nekünk ma..." Vajon meddig lehet turbózni ezt az általuk már elhárított veszedelmet, hiszen már azt is ezerszer hallottuk, hogy megvédtek bennünket . Remélem, nem úgy mint a MANYUP-ot?
wagabund
hát nem tudom..hiába nagy debattőr ez a Gyurcsány, egyre kevésbé tolerálható az a törekvése, hogy engedjük be ezeket a menekülőket..ráadásul meg is magyarázza, milyen jó lesz nekünk...

hát nem tudom...vannak fenntartásaim...számomra nem világos, miért is lenne jó nekünk, (nekem )ez a beáramló agresszív idegen kultura, tele harcosokkal...soha nem látott munkaundorral.

úgyhogy résen kell lenni... ...na jó, azon is, amelyik itt fekszik az ágyban..
papa.49
Bukott HÖR. kevesebb ,,kannást,, igyál, mindjárt kisebb lesz a nyomás a tökfejedben))))))))))
wagabund
..."Görögország zsarolja Európát a határvédelmi gyakorlatával az országnak juttatott kölcsönök elengedése érdekében. "...

Orbán nem véletlenül akar kerítést a Macedón-Görög- Bolgár határon..na akkor majd visszavesznek az arcukból a görögök..

szerintem.
Strong
Rühellem azokat a híreket, amik arról tanúskodnak, hogy bizony ebben a kérdésben impotens egész Európa.
Összefogás, (megoldás) továbbra sincsen. Csak árad, árad az iszlám..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.