Elszigetelték, naponta 23 órára bezárták, kamerával figyelték, éjjelente is óránként felkapcsolták rá a villanyt: ügyvédje elmondása szerint így őrizték Lagzi Lajcsit a börtönben. Mint kiderült, hetekkel ezelőtt 3-asról 4-es fokozatra emelték Lajcsi fogva tartási körülményeit, márpedig ezt a fokozatot általában gyilkosoknak és terroristáknak tartják fenn – számol be az ügyvéd Mokkában elmondott szavairól a hvg.hu.

Frölich Krisztián azt is hozzátette, hogy ilyenkor

két őrnek kell kísérnie és a totális elszigeteltség olyan fokú, hogy amikor az ügyvédi beszélőre kísérték a folyosón, az ott esetleg jelen lévő többi rabnak a fal felé kellett fordulnia, és a homlokukat a falhoz nyomni, hogy se jobbra se balra ne nézhessenek.

Az ügyvéd a fogva tartás szigorúságának az indokát tudja, de azt mondta, majd a védekezés során beszélnek róla.

A büntetés-végrehajtás a konkrét esetről nem akart beszélni a HVG-nek, mert annak részletei bűnügyi személyes adatnak minősülnek. Ám elmondták: az előzetesek fogva tartásának módjáról, a fokozott ellenőrzésről a bíróság dönt, s ha az megtörténik,

akkor a bv-intézet magasabb kockázati szintre sorolja

az illető fogvatartottat.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
christike
Jól megviselte az biztos , tök nyúzott az arca (((
Január
Ha túlkapás történt a fogvatartás során, majd perlik az államot. Egyesek ebből élnek...
Alzheimer Fauna
@christike: Szerintem, a BvOP az ötletet az Ideglelés (The Blair witch project, 1999.) című filmből vette, ott láttattuk, hogy a blairi boszorkány, amikor elkapta áldozatait (gyerekeket, fiatal felnőtteket), levitte őket egy sötét pincébe, és amíg az egyiket megölte, addig a többieknek a falnál, a fal felé fordulva kellett várniuk. Gondolj bele, mi a rosszabb: a boszorkány kezétől meghalni, vagy a fal felé fordulva várnod a "sorodat"?
dr lópicigáspár
Hátha még nem az a híres lagzilajcsi lett volna, akkor hogy bántak volna vele???
herczeg0210
Talán gyűjtést kellene szervezni neki!
mariaberta
És Győzike no meg b. neje a sok milliós, - BIZONYÍTOTT- áfacsalás ellenére vígan éli világát, csupán egy kis dádá. az is felfüggesztve. Érti ezt valaki? Mert én nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.