Amatőr banánhéjon csúszhat el Simicska Lajos üzlettársának tulajdonszerzése a TV2-nél. A Népszabadság információi szerint a cégbíróság azzal utasította el Fonyó Károly Megapolis Media Zrt.-je tulajdonjogának bejegyzését, hogy nem perelt időben jogai megsértése miatt.

A cégbíróság szerint a TV2 mögötti cégháló 2014-es átszervezésekor kellett volna perelni, mert így a cégbíróság most tehetetlen. (A TV2 két tulajdonosa kiszervezte a TV2 mögül azt a két céget, amelyekre Fonyóéknak opciós szerződésük volt – ezt az opciót hívták volna le, hogy a TV2 tulajdonosaivá válhassanak).

Simicskáék szerint ez szerződésszegés, de a cégbíróság úgy véli, 2014. októbere után kellett volna perelni. A bíró most azt mondta, ő annyit lát, hogy az opciós szerződések által érintett cégek már nem részei a TV2-s céghálónak, ezért a Vajna-féle értékesítésnek nem volt akadálya.

A Népszabadság úgy tudja, Simicskáék úgy vélték,

a törvények szerint egy évük volt rá, hogy jogi lépéseket tegyenek, ezért kivártak, hogy a „légy belesétáljon a pókhálóba”. Ám pereskedni a rendes bíróságokon kell, az októberi cégbírósági beadvány tehát kevésnek bizonyult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.