Forgalomba állt az első két olyan Siemens Combino villamos a fővárosban, a nagykörúton, amelyeken telepítették a Futár utastájékoztató rendszert, valamint a fedélzeti térfigyelő kamerákat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a járművek teljesítették a nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által előírt legalább ezer kilométeres, utasok nélküli próbafutást. A két jármű forgalomba állításával párhuzamosan elkezdődik a többi Combino villamos szerelése, valamint hatósági vizsgáztatása is.

Bár a járművek a szükséges hatósági engedélyekkel már rendelkeznek, ennek ellenére a BKK a kezdeti időszakban továbbra is figyelemmel kíséri a villamosok közlekedését és a Futár működését.

Az első két villamoson már kiépítették az utasteret figyelő kamerákat. Emlékeztettek, hogy a Combinókat eredetileg kamera nélkül rendelték meg, azonban később, épp a BKK közreműködése révén fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely 2011-től kép- és hangfelvételek készítésére jogosítja fel a közlekedési cégeket járműveiken. A kamerák felszerelésével a BKK arra számít, hogy az önmagában is visszatartó erővel fog bírni, azaz kevesebb erőszak, bántalmazás és rongálás lesz a járműveken.

A BKK korábbi tájékoztatása szerint a Combinókon még 2013 májusában tervezték a kamerarendszer telepítését.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A nagy testvér. Figyel.
Felkészül: a nyilvános wc.
bush
És?
Most menjek le hídba?
EZ tényleg hír?

Tűzifa a rászorulóknak.
Miért nem kapnak?
Miért fázik egy 11 gyermekes család, köztük egy párhetes csecsemő?
EZ a hírérték!

Hogy orbán egy geci, és mond/ígér dolgokat, azt kétmillió - buta mélymagyar - emberen kívül mindenki tudja, de hogy ennyire geci legyen valaki...
Ez már művészet - az elvetemült gonoszság művészete!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.