Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a terrorcselekménnyel és határzár tiltott átlépésével meggyanúsított szír férfi ellen, aki a tavaly őszi röszkei zavargásban is részt vett.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerda hajnalban a rendőrség honlapján közzétett közleményében felidézte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda állami szerv kényszerítésével elkövetett terrorcselekmény bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást – fogva tartása mellett – Ahmed H. 40 éves szír állampolgárságú férfi ellen.

Az eljárást a nyomozóhatóság befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat kedden vádemelési javaslattal átadta a Szegedi Járási Ügyészségnek – írta az ORFK.

Tavaly szeptember 23-án migránsok egy csoportja bedöntötte a kaput a röszkei közúti határátkelőnél, és megpróbált bejutni Magyarországra. A kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobáló bevándorlókat a rendőrség könnygáz és vízágyú alkalmazásával visszaszorította, és visszaállította a kerítést.

Akkor a rendőrség azt közölte: a szír férfi a gyanú szerint a röszkei átkelőnél beszédeket tartott, megpróbálva irányítani a rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő migránsokat. Miután a tömegzavargás résztvevői kidöntötték az átkelő kapuját, a szíriai férfi magyar területre lépett és folytatta az erőszakosan fellépő tömeg irányítását, végül visszatért Szerbiába. A Cipruson élő, ott munkavállalási engedéllyel rendelkező férfit a Terrorelhárítási Központ fogta el. A Szegedi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Az ORFK korábban azt is közölte, hogy nemzetközi rendvédelmi együttműködésből származó információk szerint Ahmed H. a Szövetség a hit terjesztésére elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalom tagja. Terrorszervezetek ezt a mozgalmat fedőszervezetként is felhasználják radikálisok célországokba juttatásához – írták.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@nezelodo: Azt azért megkérdeztem volna ettől a förtelmes embertől a műsorvezető helyében, hogy azok az újságírók, baloldali emberek, ellenzéki pártok, civil szervezetek, akiket terroristának nevez ez a kormány, merthogy a terroristák mellé álltak vagy azokat támogatták, azt vajon miből szűrte le, hogy a terroristákat támogatták? Merthogy ilyenről nem csak én nem tudok, hanem ilyen nem is történt, hogy Magyarországon bárki terroristákat vett volna a védelmébe.
nezelodo
@nemkati: Alighanem ennek elmentek otthonról, ő lesz a nap GFG-ja. Isteni szerencse, hogy már nem az alsó tagozatos gyerekek lelkét rombolja.
human
@nemkati: @nezelodo: Ma reggel volt Rezsiszilárd az ATV START műsorában. Érdemes végighallgatni az interjút. Megerősített abban, hogy a fidesz bármire ráfoghatja, hogy terrorveszély van és korlátozni fogja a jogainkat.
nyanya001
Ebből is látszik, hogy mindenen átverik az alaptörvény módosítását
nezelodo
Igen nagy volt a rezsiszilárd arca, és főleg a kiabálása. Fontos, hogy rettegjenek a "magyar emberek" akikre most igen nagy szükségük van, csak akkor nem, ha "túltolják a biciklit". Biankó felhatalmazást akarnak, ez a recept a történelemben sokszor bevált az akarnokoknál. Azért is kell a vircsaft, mert a vezetőszáras kormánypolitika megint nagyot bukott, a Hagyó ügyben, hiába izzadt vért a kecskeméti ügyész. (Mentségére legyen mondva a Széchenyi terves, százmillákkal megjutalmazott haverjaikat is rács mögé juttatta.) Remélem a következő kormány is alkalmazza a feltalálókon ezt a módszert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.