Ön kiverné Tóbiás József feleségének régi képére? – kérdezte olvasóit a G. Fodor Gábor által főszerkesztett, állami reklámokkal kitömött blog még a hétvégén. A "cikkből" hatalmas botrány lett.

Számos feljelentés született, az ügyet pedig többen (Gulyás Gergely, Deutsch Tamás, sőt: Bayer Zsolt is) arra használták fel, hogy G. Fodorhoz képest eljátsszák az "emberarcú fideszes" szerepét.

Saját "férfiasságát" méltatva kért elnézést G. Fodor Gábor Tóbiástól

Öt nappal a történtek után most – meglehetősen sajátos módon – kér elnézést a Fidesz-közeli "politikai gondolkodó" a 888.hu-n. Eképpen:

"Az ember esendő. Az élet egyenetlen. Előfordul, hogy követünk el hibákat. Én az édesapámtól azt tanultam, hogy meg kell próbálni minden helyzetben embernek maradni. Képesnek kell lennünk arra, hogy ha hibáztunk, legyen erőnk férfiasan elnézést kérni. Mindig ezen a ponton dől el, hogy végső soron ki az erős és ki a gyenge. Ezen dől el, hogy a végső elszámolásnál mit is tartsunk majd magunkról. Éppen ezért most tegyük félre a politikát és nézzük az embert. Eljött a bocsánatkérés ideje. Hibát követtem el, mert megengedtem, hogy a politikai viták hevében megsértsünk egy embert és a családját. Túlmentünk egy határon. Ezért elnézést kérek. Tanultam belőle. Nem fogom engedni, hogy még egyszer ilyen előfordulhasson."

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"Én az édesapámtól azt tanultam, hogy meg kell próbálni minden helyzetben embernek maradni. "

Hát neked nem sikerült - te gibbon !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@silber13: -
"Amikor megbocsátasz, a múltat már nem változtathatod meg - de befolyásolhatod a jövőt." (Bernard C. Meltzer)
eszegfu
@verum: tegnap 9:11 Egy "valódi" bocsánatkérés tényleg "kiüti az ember kezéből a kardot"... G.Fodornál ezt én nem érzem, mert mintha nem a saját nevében beszélne, hanem az ügytől független harmadik személy kérne bocsánatot..."nem fogom megengedni"...és azt nem irja "magamnak". Ellentétben Veled, aki világosan fogalmaz: "véleményemet nem engedem formálni". Tudom, hogy ezt "kekeckedésnek" is lehet minősiteni, de egy egyetemi tanárnak, egy ujságirónak ilyen "apróságot" is világosan tudnia és alkalmaznia is kell!
verum
@eszegfu: - értem. Tehát te bocsánatkérést csak számodra szimpi egyéntől fogadsz el.
Szíved joga, de én másként vélekedem.
eszegfu
@verum: 20:38 Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelmüen! A "bocsánatkérést" bárkitől elfogadom, ha az őszinte és magáról beszélve történik. Itt -- véleményem szerint -- G.Fodor a hibát "eltolja" magától azzal, hogy egyes szám 3. személyben kéri az elnézést. Sajnálom, hogy ilyen "rosszizü" következtetést vontál le személyemről... de hát ez is, meg a véleményed is a Te szived joga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.