A Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Hungária Értékpapír Zrt. közel négyezer ügyfele napokon belül hozzájuthat a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanításhoz, miután a szervezet átutalta részükre a kártalanítás összegét a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba.

A Beva azon ügyfelek kártalanításának kifizetését kezdte meg, akikre vonatkozóan eddig adatokat kapott a felszámolótól, részükre összesen több mint 7 milliárd forintot (Buda-Cash: 6,8 milliárd forint, Hungária: 191 millió forint) utalt át a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba. Az érintett károsultak a kártalanítás pontos összegéről és a kifizetés helyéről levélben kapnak értesítést, a kártalanítási összeg felvételéhez vagy átutalásához személyesen kell felkeresniük a kifizetőhelyet.

Az alap közölte: a Buda-Cash és Hungária ügyfelek egy részénél még további adatokat vár a felszámolótól, másik részük esetében folyamatban van a kérelmek elbírálása.

A Buda-Cash és a Hungária károsultaknak a Beva a hiányzó értékpapírok és pénzösszeg után befektetőnként maximálisan 20 ezer eurónak megfelelő (Buda-Cash: 6 105 400 forint, Hungária: 6 004 200 forint) kártalanítást fizet a felszámolás napján érvényes árfolyam alapján számított forintösszegben. A kártalanítás egymillió forintig 100 százalékos, az egymilliót meghaladó rész után pedig 90 százalék.

A Beva eljárásának ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, a 06-1-580-9491 és a 06-1-580-9492 telefonszámokon.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása 2015. március 5-én indult, a Hungária Értékpapír Zrt., felszámolását pedig 2015. április 22-én rendelte el a bíróság. A kártalanítási igényeket a Buda-Cash esetében 2015. március 27-től számított egy éven belül, a Hungária esetében 2015. május 22-től számított egy éven belül fogadja be a Beva.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Lehet, hogy véletlen, de azért érdekesség:
1. 2015 áprilisában legalábbis még KDNP-s képviselő lányával élt együtt a Buda-Cash vezérigazgatója.
pestisracok.hu/kdnp-s-kepviselo-lanyaval-el-a-buda-cash-vezerigazgatoja/
2. Polt Péter nem reagált arra a hírre, hogy lánya a Quaestor vezér titkárával élne élettársi kapcsolatban. A kérdést az Együttől Szigetvári Viktor tette fel.
index.hu/belfold/2015/10/30/a_birosag_vizsgalja_polt_peter_es_a_quaestor_kapcsolatat_a_legfobb_ugyesz_beperelte_szigetvari_viktort/
Lepényleső
Csak a szűk családi kör örülhet. Akik kapnak vissza a pénzükből,miért örüljönek,az övék az?
Akik adják,miért örüljönek,hogy más helyett velük fizettetnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.